Ο Ολυμπιακός στην πρόβα τζενεράλε του Final 4 του Βελιγραδίου επικράτησε με το ευρύ 94-73 επί του Κολοσσού τελειώνοντας στην πρώτη θέση στην κανονική περιόδου του πρωταθλήματος

Ο Ολυμπιακός που προετοιμάζεται για το Final 4 της Ευρωλίγκας «παρέμεινε» επί… ελληνικής πραγματικότητας και επικράτησαν με 93-74 του Κολοσσού. Βαθμολογικά η αναμέτρηση μεταξύ των Πειραιωτών και του Κολοσσού δεν είχε κανένα ενδιαφέρον, σε σχέση με τις υπόλοιπες της σημερινής αγωνιστικής.

Ο Ολυμπιακός με την επιστροφή του στις εγχώριες διοργανώσεις καταλαμβάνει την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα! Μπαίνει στα πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας και δείχνει ποια είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

Η ομάδα της Ρόδου, αν και έχει «κλειδώσει» την τρίτη θέση της κανονικής περιόδου, ήθελε μια καλή εμφάνιση. Είχε κίνητρο απέναντι στον Ολυμπιακό και αυτό προσπάθησε να κάνει για όσο άντεξε.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, επέβαλλε τον ρυθμό της από την αρχή. Δεν άφησε περιθώρια στους φιλοξενούμενους. Το πρώτο δεκάλεπτο τη βρήκε να προηγείται με 26-12, ενώ δεν συνάντησε δυσκολίες.

Ο Ολυμπιακός, με την ψυχολογία στα ύψη λόγω Final Four, έκανε παράλληλα συντήρηση δυνάμεων. Ο Μπαρτζώκας μοίρασε τον χρόνο σε όλους τους παίκτες, φτάνοντας άνετα στην επικράτηση. Η διαφορά στο τέταρτο δεκάλεπτο εκτοξεύτηκε στους 20 πόντους και οι γηπεδούχοι πρόσθεσαν ένα ακόμα ροζ φύλλο αγώνα.

Πλέον, ο Ολυμπιακός, όταν με το καλό γυρίσει από το Βελιγράδι, θα κληθεί να αντιμετωπίσει το Περιστέρι στα πλέι οφ

Τα δεκάλεπτα: 26-12, 43-25, 66-51, 93-74

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 8 (2), Ντόρσεϊ 3, Φαλ 9, Βεζένκοφ 16 (2), Παπανικολάου 8 (1), Έισι 9 (3), Λούντζης 9 (2), Λαρεντζάκης 8 (2), Σλούκας 11 (1), Μάρτιν 4, Πρίντεζης 3 (1), Ζαν Σαρλ 5 (1).

ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Καντζούρης): Μομίροφ, Ουίλιαμς 17 (2), Μίλερ 11 (1), Τιλ 10 (1), Ποτ 2, Πράππας 4, Καμπούρης, Μαργαρίτης 4, Φλόιντ 21 (3), Χατζηδάκης 5, Σλαφτσάκης, Οικονομόπουλος.