Ο Ολυμπιακός πρόκειται να κάνει πρόταση επέκτασης της συνεργασίας του με τον Γιαν Εμβιλά, «δένοντάς» τον στο λιμάνι.

Ο Γάλλος μέσος του Θρύλου, Γιαν Εμβιλά, το καλοκαίρι που μας έρχεται, αναμένεται να μπει στο τελευταίο του έτος του συμβολαίου του. Όμως, σε καμία περίπτωση η «υπόθεσή» του δε θα γίνει σίριαλ.

Ο ίδιος αποτελεί μια σίγουρη και δοκιμασμένη λύση για την ενδεκάδα, από τον Πέδρο Μαρτίνς, καθώς δύσκολα μένει εκτός ο Εμβιλά. Έχει χάσει μόλις 6 ματς, λόγω τραυματισμού, συν κάποια του Κυπέλλου, όπου πήραν ευκαιρίες οι «ρεζέρβες» για να αποδείξουν τι αξίζουν.

Ο Γάλλος παίκτης αποτελεί έναν ποδοσφαιριστή, εκ των αρχηγών στον Θρύλο, καθώς μεταφέρει την εμπειρία του και στους νεότερους παίκτες του ρόστερ. Είναι σοβαρός, πειθαρχημένος και έχει «λόγο» στα αποδυτήρια.

Φυσικά, από πλευράς Ολυμπιακού, στόχος είναι να μείνει και τα επόμενα χρόνια. Ενώ παράλληλα αποτελεί έναν παίκτη «μαγνήτη» για τους νεαρούς Αφρικανούς που ήρθαν φέτος (Κεϊτά, Νταμπό, Φαντιγκά). Βέβαια, πέραν του αγωνιστικού, ο Εμβιλά είναι ευχαριστημένος στην χώρα μας και τον Ολυμπιακό.

Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2023, όμως οι Πειραιώτες έχουν βάλει στην ατζέντα τους, το θέμα ανανέωσής του. Θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις, ώστε να μη γίνει σίριαλ, αλλά και να μην ανοίξει η… όρεξη σε μνηστήρες.

Άλλωστε, σε προηγούμενες συζητήσεις, το κλίμα και η διάθεση ήταν θετική για συνεργασία, έχοντας εκφράσει αμοιβαία συναισθήματα.