Ο Πορτογάλος τεχνικός των Πειραιωτών αποφασίζει για το σύστημα με το οποίο θα παραταχθεί απέναντι στους Βέλγους.

Ο Ολυμπιακός «κατέβηκε» στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος με ένα νέο, για την ομάδα, σύστημα, το 4-4-2. Απ’ότι φάνηκε υπάρχουν αρκετά που πρέπει να αφομοιωθούν, για να ρισκάρει ξανά ο κόουτς Μαρτίνς και να κατέβει με το ίδιο σύστημα απέναντι και στην Άντβερπ.

Κατα πάσα πιθανότητα θα έχουμε επιστροφή στο 4-2-3-1 ή στο 4-3-3. Δύο συστήματα με τα οποία συστήθηκε στον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς φέρνοντας μεγάλες επιτυχίες. Η επιστροφή του διδύμου Καμαρά – Εμβιλά στα χαφ συγκεντρώνει πολλές ψήφους.

Όπως επίσης πολύ πιθανό είναι να δούμε τον Χένρι Ονιεκουρού να ξεκινάει βασικός, ο οποίος μπορεί να μην ξεκίνησε στην ενδεκάδα του Μαρτίνς για το παιχνίδι απέναντι στον Ατρόμητο, όμως ήταν εξαιρετικός στο διάστημα που αγωνίστηκε ως αλλαγή.

Πολλές σκέψεις για αλλαγή σηκώνει και η θέση των μπακ, με τους Λαλά και Ανδρούτσο να χτυπάνε τη πόρτα της ενδεκάδας. Ο Πέδρο Μαρτίνς θα κατεβάσει έναν πιο δοκιμασμένο Ολυμπιακό από άποψη τακτικής προσέγγισης, με στόχο το τρίποντο στη πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λίγκα.