Ο Ολυμπιακός υποδέχεται ξανά τη Μονακό στο ΣΕΦ για το Game 2 των playoffs της EuroLeague με στόχο το 2-0 και το Final-4.

Ο Ολυμπιακός ρίχνεται ξανά στη «μάχη» των playoffs της EuroLeague, αντιμετωπίζοντας τη Μονακό στο κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για το Game 2. Στόχος είναι ξεκάθαρος, η δεύτερη νίκη και προβάδισμα που θα φέρει τους «ερυθρόλευκους» πιο κοντά στο Final-4 του ΟΑΚΑ.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει ήδη κάνει το 1-0 με εμφατική εμφάνιση στο πρώτο παιχνίδι. Όμως στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Ο έμπειρος τεχνικός τόνισε ξεκάθαρα πως το ματς απαιτεί απόλυτη συγκέντρωση, σεβασμό στον αντίπαλο και αποφυγή κάθε χαλάρωσης.

Η Μονακό έρχεται με μεγαλύτερη πίεση μετά την ήττα της, κάτι που την καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνη. Γι’ αυτό και οι Πειραιώτες θέλουν να μπουν δυνατά από την αρχή, να ελέγξουν τον ρυθμό και να επιβάλουν το παιχνίδι τους, αξιοποιώντας στο έπακρο την έδρα τους.

Σημαντικό ερωτηματικό παραμένει η συμμετοχή των Γουόρντ και Ντόρσεϊ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και θα κριθούν λίγο πριν το τζάμπολ. Παρά τα αγωνιστικά ζητήματα, ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει πως διαθέτει βάθος και λύσεις.

Το πλάνο είναι σαφές, ένταση στην άμυνα, σωστές επιλογές στην επίθεση και διαχείριση των κρίσιμων στιγμών. Στο Game 1 οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασαν σε άνετη νίκη, όμως σήμερα η προσέγγιση πρέπει να είναι ακόμη πιο προσεκτική.

Με το ΣΕΦ να αναμένεται «καυτό», η ατμόσφαιρα μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο. Ο Ολυμπιακός θέλει να εκμεταλλευτεί ξανά την ώθηση του κόσμου του και να κάνει το 2-0, αποκτώντας ισχυρό προβάδισμα για την πρόκριση στο Final-4.

Μιχάλης Μαχαίρας

Γεννημένος στη χρυσή γενιά των 90’s, ένας άκρως ενεργητικός χαρακτήρας, με μια μπάλα του μπάσκετ στο χέρι, και στο άλλο το κασκόλ του ΘΡΥΛΟΥ, φορώντας φυσικά την ένδοξη «ερυθρόλευκη» με τον Έφηβο στο στήθος. Ήρωάς του ο τεράστιος Βραζιλιάνος μάγος «Ζιο», με τον οποίο είναι ερωτευμένος.

Παρακολουθεί χρόνια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος του πλανήτη, με τους πιο …τρελούς οπαδούς. Είναι η πρώτη σκέψη αφότου ξυπνήσει και η τελευταία πριν κοιμηθεί. Απ’ το μαιευτήριο, ακούγεται πως η πρώτη εμφάνιση έγινε με ένα στυλό και ένα χαρτί. Δεν ήταν τυχαίο… Μεγαλώνοντας, έπρεπε να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο, και να το εξασκήσει, γράφοντας κυρίως για αθλητικά, αφού ο έρωτας με τον ΘΡΥΛΟ είχε καταλήξει σε …γάμο ζωής!

Στην πρώτη έκθεσή του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς! Σπούδασε στο Queen Margaret University of Edinburgh (BA In Media Productions/Journalism). Αρκετά πολυάσχολος, έχει ασχοληθεί με ραδιόφωνο και πληθώρα αθλητικών σαιτ και μπλόγκ (ως προς τη δημιουργία, αλλά και ως προς την αρθρογραφία), αθλητικών και μη, αφού η δημιουργία κειμένων και η αποτύπωση της σκέψης στο χαρτί, είναι η απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση της ημέρας… Μιλάει λίγο, εκεί που πρέπει, γράφει πολύ.

Εάν δε δημιουργεί κείμενα, θα τον βρείτε στο πλησιέστερο γήπεδο μπάσκετ. Για τους πιστούς αναγνώστες και συνοδοιπόρους, η νέα του «ερυθρόλευκη στέγη» είναι το thrylos24.gr, γράφοντας για τον πρώτο του έρωτα και τον παντοτινό…