Οι ευρωπαϊκές νίκες, οι βραδιές περηφάνειας, που αποδεικνύουν περίτρανα, πως ο μοναδικός «πρέσβης» στη χώρα είναι ο Ολυμπιακός

Μια ξεχωριστή βραδιά έζησαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στην Ντουντελάνζ, αφού την υπερκέρασαν με το ευρύ 5-1.

Οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν με το «μαχαίρι στα δόντια» και από το πρώτο λεπτό έβαλαν τις βάσεις με την εμφάνισή τους, για μια άνετη επικράτηση. Πέτυχε 5 γκολ, εξαιρετικής ομορφιάς τα περισσότερα, και με αυτόν τον τρόπο, «έβαλε στο σακούλι του» τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Φυσικά, πρόκειται για ένα μεγάλο και σημαντικό τρίποντο, που βάζει δυνατά την ομάδα του Πειραιά σε τροχιά πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League.

Όμως, για έναν ακόμη λόγο, η χτεσινή νίκη θα μείνει στην ιστορία. Πρόκειται για την 110η νίκη στην Ευρώπη για τον Ολυμπιακό, τον μοναδικό πραγματικό «πρέσβη». Είναι η πρώτη ομάδα που φτάνει στον συγκεκριμένο αριθμό διεθνών νικών.

Ο «αιώνιος» αντίπαλος Παναθηναϊκός έχει μείνει αρκετά πίσω σε συγκομιδή νικών, και μετράει μόλις 101. Με την πορεία που κάνει τα τελευταία χρόνια, σίγουρα η διαφορά θα αυξηθεί.

Συγκεκριμένα μετράει 7 νίκες στο κύπελλο Πρωταθλητριών, 49 νίκες στο Champions League (σ.σ.: δηλαδή 56 σε ό,τι αφορά την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στην Ευρώπη), 14 στο κύπελλο Κυπελλούχων, 24 στο κύπελλο UEFA και 16 στο Europa League.

Σημαντική πληροφορία επίσης είναι, πως ο Ολυμπιακός μετρά 75 νίκες εντός και 35 νίκες εκτός έδρας, αντίστοιχα, στην ιστορία του στα κύπελλα Ευρώπης.