Τη δεύτερη διαδοχική νίκη της στο τσεχικό πρωτάθλημα πανηγύρισε η Βικτόρια Πλζεν, πριν το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό, έχοντας όμως μία απώλεια...

Το δύο στα δύο έκανε η Βικτόρια Πλζεν στο τσεχικό πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε της Σλόβαν Λίμπερερς με 2-1, εκτός έδρας, για τη δεύτερη αγωνιστική.

Με αυτό τον τρόπο, η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον δεύτερο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League, έφτασε τους 6 βαθμούς στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Έτσι, θα φιλοξενήσει τους Πειραιώτες την προσεχή Τρίτη (23/07) με ανεβασμένη τη ψυχολογία στη «Doosan Arena».

Στα του αγώνα το πρώτο ημίχρονο είχε αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του αμυντικού της Πλζεν, Ραντίμ Ρέζνικ, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο στο 10′, βγαίνοντας αναγκαστική αλλαγή.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Πάβελ Βρμπα μπήκε στο γήπεδο, όντας αποφασισμένη να πάρει τους τρεις βαθμούς. Μάλιστα, στο 58ο λεπτό, ο Πέρνιτσα άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ που εκτέλεσε ο Χάβελ.

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 71′, ξανά από εκτέλεση κόρνερ, ο Κόπιτς σούταρε δυνατά προς την εστία της Λίμπερετς, πετυχαίνοντας το 2-0 για την Πλζεν.

Το μόνο που κατάφερε η Λίμπερετς ήταν να μειώσει σε 2-1, στο 80′, όταν από εκτέλεση φάουλ, ο Μούσα έπιασε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι τη λήξη του αγώνα.

Σλόβαν Λίμπερετς: Νγκουέν, Κατσαράμπα, Μίκουλα, Καραφιάτ, Χιμπς, Μπρέιτε, Όσκαρ (73′ Νεζίτσκι), Μάρα, Ποτότσνι, Πέσεκ (55′ Κόζελνικ), Πάζλερ (59′ Μούσα).

Βικτόρια Πλζεν: Κρούσκα, Ρέζνικ (10′ Χάβελ), Πέρνιτσα, Μπράμπετς, Χλούσεκ, Χροσόβσκι, Κάλβακ, Τσέρμακ (87’ Μίχαλικ), Καγιάμπα, Κόπιτς, Κρμέντσιχ (81′ Τσόρι).