Μέσα από το thrylos24.gr θα γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και θα θυμηθούμε κάποιες από τις μεγάλες νίκες του Ολυμπιακού.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν πρόκειται να ξεχάσουμε το 1-4 της Λεωφόρου για τον επαναληπτικό αγωνά των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός του Τάκη Λεμονή έπαιρνε χαλαρά άλλο ένα πρωταθλήμα, ενώ οι «πράσινοι» κυνηγούσαν πλέον μόνο το Κύπελλο.

Στο 1-1 του πρώτου ματς του ΟΑΚΑ, ο Νίκος Λυμπερόπουλος είχε ισοφαρίσει και έκανε άπαντες στην ομάδα του Στράτου Αποστολάκη (είχε απολυθεί ενδιάμεσα ο Άγγελος Αναστασιάδης) να ελπίζουν στην πρόκριση. Μάλιστα ο Έλληνας επιθετικός είχε τολμήσει να δείξει την φανέλα του στην κόκκινη κερκίδα.

Οι εξέδρες του «Απόστολος Νικολαΐδης» στις 21/3 του 2001 είχαν πράσινο και κόκκινο χρώμα, δεδομένης της παρουσίας φίλων και των δύο ομάδων.

Ο Λουτσιάνο ήταν σε δαιμονιώδη μέρα και ξεκινά το ματς με μια μαγική ασίστ στον Αλεξανδρή. Γράφεται το 0-1 και στη συνέχεια ο Βραζιλιάνος κάνει το 0-2 με τρομερή εκτέλεση φάουλ.

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι κερδίζουν πέναλτι. Ο Μπασινάς βλέπει τον Ελευθερόπουλο να αποκρούει αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Λυμπερόπουλος μειώνει σε 1-2.

Η συνέχεια άκρως ερυθρόλευκη. Ο Χρήστος Πατσατζόγλου ανατρέπεται, ο Γεωργάτος εκτελεί, κάνει το 1-3 και δίνει το σύνθημα στους συμπαίκτες τους να δείξουν όλοι μαζί το όνομά τους. Ό,τι είχε κάνει, δηλαδή, ο Λυμπερόπουλος στο 1-1 του ΟΑΚΑ.

Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο “μάγος” Ζιοβάνι.

Oι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αποστολάκης): Νικοπολίδης, Κουτσουρές, (26′ Σόουζα), Γκούμας, Βόκολος, Φύσσας, Σεϊταρίδης (74′ Γκαλέτο), Μπασινάς, Καραγκούνης, Βλάοβιτς, Βαζέχα (64′ Σίγκουρντσον), Λυμπερόπουλος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεμονής): Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Ανατολάκης, Κωστούλας, Ζε Ελίας, Γιαννακόπουλος (46′ Πατσατζόγλου), Λουτσιάνο (75′ Πουρσανίδης), Νινιάδης, Γεωργάτος, Τζιοβάνι, Αλεξανδρής (82′ Αλβες)