ΜακΚόλουμ: «Αν ο Ναν σκόραρε 12 ή 13 πόντους, δεν θα τον έλεγαν GOAT – Τον Σπανούλη όμως τον λένε»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ τοποθέτηση του Έρικ ΜακΚόλουμ, σχετικά με τη διαφορά αντιμετώπισης των Αμερικανών και των Ευρωπαίων παικτών στη Euroleague.
Ο Έρικ ΜακΚόλουμ προκάλεσε συζήτηση με τις δηλώσεις του στο podcast EuroInsiders, συγκρίνοντας τον Κέντρικ Ναν με τον Βασίλη Σπανούλη. Ο Αμερικανός γκαρντ της στάθηκε στη διαφορετική αντιμετώπιση που έχουν οι Αμερικανοί παίκτες σε σχέση με τους Ευρωπαίους στη Euroleague. Όπως υποστήριξε, οι Ευρωπαίοι απολαμβάνουν μεγαλύτερη αναγνώριση και εκτίμηση, ακόμη κι όταν οι επιδόσεις είναι αντίστοιχες. Φέρνοντας ως παράδειγμα τον Κέντρικ Ναν, τόνισε ότι δεν λαμβάνει την ίδια αποδοχή με έναν θρύλο όπως ο Βασίλης Σπανούλης.
Αναλυτικά όσα δήλωσε:
«Οι Ευρωπαίοι παίκτες μερικές φορές αντιμετωπίζονται διαφορετικά από εμάς. Νομίζω ότι τώρα αρχίζουμε να παίρνουμε περισσότερο σεβασμό, περισσότερα βραβεία, περισσότερες διακρίσεις, αλλά το γεγονός ότι υπήρξαν ελάχιστοι Αμερικανοί MVP μέχρι πρόσφατα, ότι η πρώτη και η δεύτερη All-EuroLeague πεντάδα κυριαρχούνταν από ευρωπαϊκά ονόματα και ότι τα μεγαλύτερα συμβόλαια συνέχιζαν να πηγαίνουν κυρίως σε Ευρωπαίους, δείχνει πολλά.
Όταν ήρθα εγώ στην Ευρώπη, ήταν σαν να μπορούσαν οι Αμερικανοί να φτάσουν μόνο μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο. Αν όμως ήσουν Ευρωπαίος, υπήρχε άλλο επίπεδο αντιμετώπισης. Αν ο Κέντρικ Ναν έβγαινε εκεί έξω, με τα χρήματα που παίρνει, και σκόραρε 12 ή 13 πόντους ανά αγώνα, δεν θα έλεγες ότι είναι ο καλύτερος όλων των εποχών. Ο Σπανούλης όμως είχε μέσο όρο 13 πόντους στην καριέρα του και λέτε ότι είναι ένας από τους καλύτερους ever.
Ο Σπανούλης έχει τι; Τρεις EuroLeague. Ο Κέντρικ έχει μία. Αν ο Κέντρικ είχε 12-13 πόντους μέσο όρο και έπαιρνε τρεις EuroLeague, εγγυώμαι ότι κανείς δεν θα έλεγε ότι είναι ο καλύτερος ever. Κανείς».