Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Αργεντίνο ΠΑΙΚΤΑΡΑ, Λουτσιάνο Γκαλέτι; Τον Ιούλιο του ’07 ήρθε στο «λιμάνι» και μέχρι σήμερα μνημονεύεται, αφού δίδαξε τη θέση του εξτρέμ.

Ο Ολυμπιακός έφερνε, φέρνει και θα συνεχίσει να φέρνει, παικταράδες που κοσμούν την ομάδα και το πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζονται. Φυσικά, οι Πειραιώτες έχουν φέρει στην Ελλάδα τεράστια ονόματα, με το όνομα του ανθρώπου που θα σας αναφέρουμε να μην το έχετε ξεχάσει σίγουρα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Λουτσιάνο Γκαλέτι; Μέχρι και σήμερα ενδεχομένως, αρκετοί μνημονεύουν τον ίδιο ως έναν εκ των κορυφαίων διεισδυτικών εξτρέμ που έχουν περάσει απ’ το σύλλογο.

Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι γεννημένος στις 9 Απριλίου του 1980 στην Λα Πλάτα, ξεκίνησε στην ομάδα της Εστουντιάντες την καριέρα του, ενώ εν συνεχεία πήγε στην Πάρμα. Μετά τις δύο γεμάτες σεζόν στην Αργεντινή και τη μία σχεδόν, στην Ιταλική ομάδα, χωρίς καμία συμμετοχή εκεί, συνέχισε στη Νάπολι, όπου σε 11 ματς πέτυχε 2 γκολ.

Αγωνίστηκε ξανά στην Εστουντιάντες, στη Ρεάλ Σαραγόσα, την Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ τον Ιούλιο του 2007 οδηγήθηκε στον Ολυμπιακό και την χώρα μας. Πήρε το «7» απ’ τον αγαπημένο μας Νέρι Καστίγιο, και αγαπήθηκε όσο λίγοι…Φυσικά, στην παρουσίασή του είχε το «8», καθώς ο Νέρι δεν είχε μετακομίσει στο Ντόνετσκ.

Όμως, τον Φλεβάρη του ’10, ο ίδιος διαγνώστηκε με πρόβλημα στα νεφρά, όπου οδηγήθηκε στο να κόψει το ποδόσφαιρο. Ο ίδιος δε το έβαλε κάτω και επέστρεψε στην ενεργό δράση το 2013, για λογαριασμό του ΟΦΗ.

Δείτε βίντεο από την επιστροφή του στον ΝΑΟ, με τη φανέλα των Κρητικών: 

Τη σεζόν 2008-2009 κατέκτησε την κορυφή των σκόρερ του πρωταθλήματος, μαζί με τον Μπλάνκο της ΑΕΚ, με 14 τέρματα. Βγήκε επίσης και Vodafone MVP of the Year το 2009! Τα σάρωσε όλα…

Έγινε σύνθημα στον ΝΑΟ, και αγαπήθηκε αρκετά!

Πάρτε γεύση του… Λουυυυυυυτσιαααανο Γκαλεεεεετι:

Μερικά από τα επιτεύγματά του στον Ολυμπιακό: 

Δείτε και βίντεο του Αργεντίνου παικταρά: