Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα με 3-0 σε εκτός έδρας ματς επί της Λαμίας, με σκόρερ τους Σαμασέκου (πρώτο γκολ με τα «ερυθρόλευκα), Μπακαμπού και Μπιέλ. Πλέον, σειρά παίρνει ο Παναθηναϊκός. Τραυματισμοί για Γκάρι Ροντρίγκες - Παπασταθόπουλο. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Μιχάλη Μαχαίρα.

Ο Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής είχε μια αρκετά απαιτητική έξοδο, πηγαίνοντας στη Λαμία να αγωνιστεί με την τοπική ομάδα. Η αναμέτρηση έλαβε χώρα στο ΔΑΚ «Αθανάσιος Διάκος», το απόγευμα της Κυριακής. Φυσικά, οι Πειραιώτες είχαν ως μόνο στόχο το τρίποντο, έτσι ώστε να πάνε με τις καλύτερες προϋποθέσεις στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η ομάδα του Μίτσελ ερχόταν από το… ξέσπασμα επί του Παναιτωλικού (6-1), αλλά με δύο σοβαρές απουσίες. Ο λόγος για τον Χάμες Ροντρίγκες, ο οποίος ταλαιπωρείται ακόμη από τραυματισμό και προφυλάχθηκε, αλλά και του τιμωρημένου λόγω καρτών, Γιαν Εμβιλά.

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Λεωνίδας Βόκολος που έκανε ντεμπούτο στην ομάδα της Λαμίας επέλεξε την εξής ενδεκάδα. Στην εστία είδαμε τον Γκαραβέλη, με την άμυνα να αποτελείται από τους Κορνέζο, Τζανετόπουλο, Βασιλαντωνόπουλο και Αμπαντά. Μπροστά τους είδαμε τους Τζανδάρη και Στάνκο, ενώ μεσοεπιθετικά ο Μαρτίνες βρέθηκε πίσω απ’ τον φορ. Οι Ρόμανιτς και Τσιλούλης στα «φτερά» και ο Βέργος ως φορ.
Στον πάγκο βρέθηκαν οι: Νικοπολίδης, Σαραμαντάς, Παπαδόπουλος, Σλίβκα, Νούνιες, Καραμάνος, Ασκόφσκι, Ντε Βινσέντι, Μανούσος.

Ο Μίτσελ στην ενδεκάδα που παρέταξε στη Λαμία έκανε κάποιες σημαντικές αλλαγές, αν και αναμενόμενες. Στην εστία κάθισε ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, με την αμυντική γραμμή να αποτελείται από τους Ροντινέι και Ραμόν ως προς τα άκρα και τους Παπασταθόπουλο – Μπα ως στόπερ. Μπροστά τους βρέθηκαν οι Χουάνγκ και Σαμασέκου, με τον Φορτούνη να έχει έναν ελεύθερο ρόλο ως «δεκάρι» και στα φτερά είδαμε τους Γκάρι Ροντρίγκες και Κανός, ενώ μόνος προωθημένος ήταν ο Μπακαμπού.
Στον πάγκο βρέθηκαν οι: Τζολάκης, Ανδρούτσος, Ελ Αραμπί, Μασούρας, Μπιέλ, Κασάμι, Βαλμπουενά, Ρέαμπτσιουκ, Ντόι. Εκτός έμειναν οι Κρίστινσον, Βρουσάι και Μπουτούτσι.

Πλήγμα ο τραυματισμός Γκάρι… 

Ο Ολυμπιακός είχε τις πρώτες επισκέψεις στην περιοχή της Λαμίας, όμως οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Συγκεκριμένα, ο Θρύλος έκανε μια γρήγορη ανάπτυξη, με τον Ραμόν να βγάζει τη σέντρα και την μπάλα να καταλήγει κόρνερ, ενώ στην αντεπίθεση οι γηπεδούχοι βγήκαν με τον Βέργο να δίνει στον Τζανδάρη, κι εκείνος να πλασάρει με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι.

Μόλις στο 6’ είχαμε την πρώτη αναγκαστική αλλαγή για την ομάδα του Μίτσελ, με τον Γκάρι Ροντρίγκες να αποχωρεί λόγω τραυματισμού και τον Μπιέλ να περνά στη θέση του. Στην επόμενη φάση, οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά, όμως η κεφαλιά του Ράντονιτς πήγε ψηλότερα απ’ τα δοκάρια, αν και ήταν μόνος. Ενώ ο Μπιέλ έκανε στο 8’ ένα δυνατό σουτ, το οποίο κατέληξε εκτός. Με τη συμπλήρωση 15 λεπτών, ο Φορτούνης δοκίμασε κι εκείνος ένα σουτ, θέλοντας να αιφνιδιάσει τον Γκαραβέλη, όμως ξανά η μπάλα πέρασε άουτ.

Απείλησε, δίχως να βρει δίχτυα… 

Ο Θρύλος γενικότερα απειλούσε, ψάχνοντας την καλή ευκαιρία για το γκολ που θα έδινε προβάδισμα. Στο 18’ ο Κανός δοκίμασε ένα σουτ, που δεν το έπιασε όμως όπως θα ήθελε. Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως είχαμε τη μεγαλύτερη φάση, με τον Μπακαμπού εντός περιοχής να βγάζει σε πλεονεκτική θέση τον Φορτούνη, εν συνεχεία ο Έλληνας μεσοεπιθετικός πλάσαρε, με τους αμυντικούς της Λαμίας να σώζουν την εστία τους, ενώ μετά είχαμε ακόμη δύο ευκαιρίες στην ίδια φάση. Απίστευτο το ότι δεν μπήκε γκολ για την ομάδα μας, αλλά στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται.

Εξαιρετική ενέργεια Ραμόν, ΓΚΟΛΑΡΑ Σαμασέκου! 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους, ο Ίνμπομ Χουάνγκ εξαπέλυσε έναν κεραυνό, ο οποίος σταμάτησε στο δοκάρι, φάση στο 36ο λεπτό του ματς, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Μπακαμπού πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Γκαραβέλη. Έπειτα ήταν η σειρά της Λαμίας να απειλήσει με δύο ευκαιρίες. Αφενός το συρτό σουτ του Ρόμανιτς και αφετέρου η σέντρα του Τσιλούλη, με τον Βέργο να μην καταφέρνει να μπει στη φάση.

Ο Ολυμπιακός στο 43’ είχε και δεύτερο δοκάρι με τον Κανός, χάρη στο δυνατό του σουτ, όμως στην επόμενη φάση βρήκε δίχτυα στο 44’, με τον Ντιαντιέ Σαμασέκου, ο οποίος μετά την τρομερή ενέργεια του Ραμόν, τροφοδοτήθηκε κάνοντας με εξαιρετικό δεξί σουτ το 0-1. Με το σκορ αυτό ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος στο ματς.

Ο πιο φορμαρισμένος… δεν μπορούσε να μη σκοράρει! 

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους δεν είχε κάποια αλλαγή η ομάδα μας. Ως το 50ο λεπτό ο Θρύλος πίεζε για το γκολ, ιδανικά το ήθελε ώστε να καθαρίσει την αναμέτρηση. Στο 58’ μετά από λάθος του Κορνέζου, ο Μπακαμπού βγήκε μόνος του, με τον νεαρό στόπερ να διορθώνει το λάθος του διώχνοντας σε κόρνερ την τελευταία στιγμή. Όμως, με την συμπλήρωση του 60ου λεπτού, ο σέντερ φορ του Θρύλου δεν αστόχησε, σούταρε με τη μία και βρήκε δίχτυα, μετά από κάθετη του Κανός, κάνοντας το 0-2. Αμέσως μετά, ο Μίτσελ έκανε δύο αλλαγές, με τους Ντόι και Βαλμπουενά να περνούν αντί των Παπασταθόπουλου και Φορτούνη.

Μάλιστα, ο Έλληνας έμπειρος αμυντικός αισθάνθηκε και κάποιο θέμα τραυματισμού. Στη συνέχεια, ο Θρύλος κυκλοφορούσε την μπάλα, ρίχνοντας κάπως το ρυθμό. Ήταν ουσιαστικός εκεί που έπρεπε, σε κομβικά σημεία της αναμέτρησης. Στο 78’ η ομάδα του Μίτσελ είχε και τρίτο δοκάρι, με τον Μπακαμπού, όταν μετά από σέντρα απ’ τα δεξιά, ο στράικερ των Πειραιωτών έκανε το πλασέ, με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι.

Κερασάκι στην τούρτα με… Μπιέλ!

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, αποχώρησαν οι δύο ποδοσφαιριστές που συνεργάστηκαν στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού. Οι Κανός και Μπακαμπού έδωσαν τη θέση τους στους Μασούρα και Ελ Αραμπί. Με την συμπλήρωση του 86ου λεπτού, μετά από ωραίο κοντρόλ, με δεξί πλασέ ο Μπιέλ έκανε το 0-3 στο ματς, μετά από ασίστ του Μαροκινού Ελ Αραμπί. Δεν άλλαξε κάτι μετέπειτα στην αναμέτρηση, με τον Θρύλο να παίρνει εύκολα τους τρεις σημαντικότατους βαθμούς, στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την ανατροπή της κατάστασης.

Λαμία (Βόκολος): Γκαραβέλης, Αμπαντά, Βασιλαντωνόπουλος, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Στάνκο, Τζανδάρης, Ρόμανιτς, Τσιλούλης, Μαρτίνεθ, Βέργος.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ροντινέι, Ραμόν, Ίνμπομ Χουάνγκ, Σαμασέκου, Φορτούνης, Κανός, Γκάρι Ροντρίγκες, Μπακαμπού.