Όλα όσα συνέβησαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ στην υπόθεση έκπτωσης των Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρη απο την Ομοσπονδία.

Την Τρίτη (23/11) εκδικάστηκε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ η αίτηση αναψηλάφησης της Ομοσπονδίας κατά της απόφασης που δικαίωνε την ΑΕΛ για τις ομάδες της SL2 που παίζουν στο πρωτάθλημα χωρίς άδεια. Οι δύο πλευρές πήραν προθεσμία για να καταθέσουν υπομνήματα μέχρι την Πέμπτη 25/11.

Στο Διαιτητικό Δικαστήριο η αντιπαράθεση έφτασε στα ύψη όταν ήρθε προς συζήτηση το αίτημα της ΠΑΕ ΑΕΛ στην Επιτροπή Δεοντολογίας για την έκπτωση των αξιωμάτων τους από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας των Παναγιώτη Δημητρίου, Αστέριου Αντωνίου και Κλέαρχου Τζαφέρη. Πρόκειται ουσιαστικά δηλαδή για το προεδρείο της ΕΠΟ (δηλαδή κατά σειρά τον εκτελών χρέη προέδρου, τον α’ αντιπρόεδρο και τον ταμία), μια έκπτωση στην πραγματικότητα σημαίνει ανατροπή της διοίκησης! Άρα γίνεται αντιληπτό πόσο σοβαρό είναι το διακύβευα της ιστορίας…

Γιατί έμεινε εκτός ο Φορτούνης;
Γιατί έμεινε εκτός ο Φορτούνης;

Η αφορμή όλων είναι η γνωστή απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ να απαλλάξει από τις ποινές όσες ομάδες ανέβηκαν με μη αγωνιστική κριτήρια από την περσινή Football League στη νέα Σούπερ Λίγκα 2.

Κούγιας: «Ο μυαλοπώλης Μπαλτάκος και τα τρικ της ΕΠΟ περί λόγων αναψηλάφησης…»

Μια υπόθεση που αρχικά είχε ανατραπεί από το Διαιτητικό με συνέπεια να ανακληθούν τα δελτία (δηλαδή οι μεταγραφές) των εμπλεκόμενων ΠΑΕ, κάνοντας δεκτή εν μέρη την προσφυγή της Λάρισας, που παράλληλα ζητούσε και την έκπτωση των τριών προαναφερόμενων παραγόντων υποστηρίζοντας ότι είχαν πράξει παρανόμως. Κι αυτό είναι και το κομβικό σημείο, ανεξάρτητα αν στη συνέχεια οι ΠΑΕ της SL2 πέτυχαν με άλλη απόφαση του Διαιτητικού την επανεγγραφή των δελτίων των ποδοσφαιριστών.

Μπροστά, λοιπόν, στον κίνδυνο έκπτωσης των Παν. Δημητρίου, Αστ. Αντωνίου και Κλ. Τζαφέρη η ΕΠΟ έκανε αίτημα αναψηλάφησης (σε απλά ελληνικά και χωρίς νομικούς όρους επανεξέτασης) της επίμαχης υπόθεσης από το Διαιτητικό Δικαστήριο για να υπάρξει νέα απόφαση με την προσδοκία ότι θα απορριφθεί ολόκληρη η αρχική προσφυγή της ΠΑΕ ΑΕΛ με σκοπό να αποδυναμωθεί εντελώς σε δεύτερο χρόνο το αίτημα έκπτωσης στην Επιτροπή Δεοντολογίας εναντίον των τριών φυσικών προσώπων.

Σε αυτή την προσπάθεια η Ομοσπονδία, πέραν του μόνιμου νομικού της τιμ, εμφάνισε ως εξωτερικό – έκτακτο συνεργάτη, τον γνωστό δικηγόρο Τάκη Μπαλτάκο (σχετικά πρόσφατα ήταν συνήγορος του ΠΑΟΚ στην περίφημη υπόθεση πολυιδιοκτησίας), που βρέθηκε απέναντι στην ΑΕΛ, για την οποία παρέστη ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ – διακεκριμένος ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας.

Αυτό και μόνο, λοιπόν, ανέβασε το ενδιαφέρον της ακροαματικής διαδικασίας…

Η ΕΠΟ τόσο με τον Μπαλτάκο όσο με τον διευθυντή των νομικών υποθέσεων, Νικόλαο Μπάρτζη, αλλά και τον προϊστάμενο -πλέον- του τμήματος αδειοδότησης, Βασίλη Σαράκη υπεραμύνθηκαν του αιτήματος αναψηλάφησης. Έτσι επικαλέστηκαν αντιφατικές αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου (με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά) σε σχέση με την αρχική εν μέρη δεκτή αίτηση της ΠΑΕ ΑΕΛ και εν συνεχεία της δεκτής προσφυγής των ομάδων της SL2 για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τους ποδοσφαιριστές, των οποίων προς στιγμήν είχαν ανακληθεί τα δελτία.

«Πρέπει να υπάρξει αναψηλάφηση, γιατί υπάρχουν αντιφατικές αποφάσεις… Το δικαστήριο σας στις 5/10 με απόφαση του ακύρωσε την απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων και έτσι οδηγηθήκαμε στην ανάκληση των δελτίων ποδοσφαιριστών. Και εν συνεχεία με τριμελή σύνθεση, στην οποία μετείχε πάλι ο κ. Κατσιάνης, με δέκα ημέρες διαφορά έδωσε πάλι τα δελτία…», υποστήριξε ο Μπαλτάκος, αν και στις ημερομηνίες τα μπέρδεψε αρκετά καθώς η πρώτη απόφαση με τη εν μέρη δικαίωση της προσφυγής της ΑΕΛ εκδόθηκε όντως στις 5/10/2021, αλλά η δεύτερη δεν ήταν σε διάστημα 10 ημερών, αλλά 20, καθώς κοινοποιήθηκε – δημοσιεύτηκε στις 25/10/2021.

Ακολούθως, υπήρξε ουσιαστικά μια επίθεση στον Κούγια αλλά και στην προηγούμενη σύνθεση του Διαιτητικού Δικαστηρίου (σημειώνουμε ότι από 1/11/2021 έχει νέα μέλη και πρόεδρος στην παρούσα συζήτηση τον αεροπαγίτη Γεώργιο Αυγέρη).

Η πλευρά της ΕΠΟ τόνισε ότι δεν υπήρξε ποτέ καμία απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για να μπουν σε καθεστώς αδειοδότησης οι ομάδες της SL2 που προέρχονταν από την FL και ότι το δικαστήριο λανθασμένα, χωρίς κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει τα λεγόμενα του Κούγια, τα έλαβε υπ’ όψιν του ως μαρτυρική κατάθεση. Και παράλληλα ότι δεν υπήρξε καμία παράβαση κανονισμού από την απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων γιατί το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2 τότε που πάρθηκαν οι αποφάσεις δεν είχε ξεκινήσει για να αλλάζουν οι κανόνες μεσούσης της περιόδου.

«Το κρινόμενο πρωτάθλημα ξεκίνησε 45 ημέρες μετά… Δεν έπαιζες μπάλα τότε καν, άρα ποια παράβαση;», αναρωτήθηκε ο Μπαλτάκος.

Ο Σαράκης από την πλευρά του τόνισε: «Το δικαστήριο πλανήθηκε, γιατί υπήρξε ψευδή κατάθεση. Δεν υπήρχε πουθενά έγγραφο. Θεώρησε την κατάθεση, τον ισχυρισμό της αντιδίκου πλευράς, ως αποδεικτικό στοιχείο. Υπάρχει διπλό σφάλμα στην απόφαση. Έχει εσφαλμένα δεκτεί τα πραγματικά περιστατικά.

Δεν υπάρχει τροποποίηση κανονισμού, ούτε προκήρυξης. Επίσης το πρωτάθλημα ξεκίνησε μετά από 45 ημέρες, 31/10 , δεν είχε ξεκινήσει. Άρα διπλό σφάλμα… Το δικαστήριο έχει την ικανότητα αυτορρύθμισης.

Η προηγούμενη απόφαση εκθέτει τρία πρόσωπα της ΕΠΟ, πρέπει να διορθωθεί εν όψει του αιτήματος στην Επιτροπή Δεοντολογίας…».

Ο δε Μπάρτζης συμπλήρωσε: «Υπήρξε βαριά αμέλεια του δικαστηρίου…».

Κι όλα αυτά φυσικά για να γίνει όχι απλά δεκτό το αίτημα αναψηλάφησης της ΕΠΟ αλλά και να βγει απόφαση απορριπτική ως προς την αρχική, που μερικώς δικαίωνε την ΠΑΕ ΑΕΛ…

«Ζητήσαμε αρχικά ακύρωση της απόφασης της ΕΕΘ και οι ομάδες κατά της ΕΙΜ, είναι διαφορετικά πράγματα…»
Αρχικά ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ απευθυνόμενος στο δικαστήριο ζήτησε Ο Κούγιας άκουσε χωρίς διακοπές τις αγορεύσεις της πλευράς της Ομοσπονδίας επιφυλάσσοντας πύρινο λόγο και επιχειρήματα έχοντας το πλεονέκτημα να ακουστεί τελευταίος.

σεβασμό στους αεροπαγίτες για να πάρει… μπρος ως καταπέλτης απέναντι στα όσα είχαν προηγηθεί από την αντίπαλη πλευρά…

«Έχω ακούσει απίστευτα πράγματα, η ΕΠΟ με τους επτά δικηγόρους σήμερα πήρε και τον κ. Μπαλτάκο. Άκουσα για αντιφατικότητες, ήρθε να μας τα πει ο μυαλοπώλης…

Εμείς ζητούσαμε αρχικά την ακύρωση της απόφασης Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων και εν συνεχεία οι ομάδες ήρθαν ξανά στο Διαιτητικό κατά της αποφάσεως της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών, που τους ακύρωσε τα δελτία. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα.

Υποτιμούν τόσοι πολύ την προσωπικότητα των δικαστών; Λένε ότι ανακαλείται ο κ. Κατσιάνης. Ότι και καλά αυτοεξευτελίζεται νομικά!», τόνισε αρχικά ο Κούγιας, με τον Σαράκη να παρεμβαίνει και να επισημαίνει: «Μην βάζετε λόγια που δεν είπαμε…».

Ακολούθως, ο Κούγιας είπε: Προσπαθούν σήμερα με τρικ να μιλούν για λόγους αναψηλαφήσεως και για δήθεν αντιφατικές αποφάσεις!

Ως ΑΕΛ ζητάμε την απόρριψη, γιατί δεν συντρέχουν λόγοι αναψηλάφησης. Χρησιμοποιούν ένα συκοφαντικό όρο ότι είπα ψέματα… Ως μυαλοπώλης ήρθε ο Μπαλτάκος και από αυτά που είπε προφορικά εδώ, στο έγγραφο δεν τα λέει!

Εγώ ποτέ δεν εξετάσθηκα ως διάδικος. Δεν υπάρχει καν ερώτηση προς εμένα. Συγχέουν την παρουσία του διαδίκου με τη συμμετοχή. Δεν συντρέχει λόγος αναψηλάφησης και δεν προέκυψαν κρίσιμα έγγραφα.

Τα έγγραφα που επικαλείται η ΕΠΟ τώρα δεν είναι ούτε νέα ούτε κρίσιμα. Από κακή εκτίμηση οι δικηγόροι της ΕΠΟ δεν έκριναν σκόπιμο να καταθέσουν τότε, ούτε στο υπόμνημα τους». Σε εκείνο το σημείο πήγε να μιλήσει ο Μπάρτζης με τον Κούγια να μην τον αφήνει λέγοντας του: «Έχουμε τελειώσει ελληνικά όχι ιταλικά πανεπιστήμια…».

Και ο Κούγιας πρόσθεσε: «Η βεβαίωση για μη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, που παρουσιάζουν τώρα δεν μεταβάλει κάτι. Εδώ παρίστανται για να μην υπάρξει έκπτωση των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, γιατί πήραν αυτή την παράνομη απόφαση. Και συντρέχει λόγος παραβίασης κανονισμών γιατί τότε είχε ξεκινήσει η σεζόν με το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 1.

Και αν θέλετε τη γνώμη μου, για εμένα ήταν λάθος που στη συνέχεια βγήκε και η απόφαση για τα δελτία στο αίτημα των ομάδων σε σχέση με την ΕΙΜ…».

Στο δε φινάλε της διαδικασίας ο Μπαλτάκος ζήτησε να απαντήσει επί προσωπικού, καθώς τον είχε αναφέρει ο Κούγιας, το δικαστήριο δεν του το επέτρεψε, ενώ ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ φεύγοντας του είπε: «Κανέναν λόγο δεν έχεις… Για τους μανάβηδες είναι αυτά… Στο ερωτοδικείο να πας να τα πεις».

Να σημειωθεί ότι τόσο η πλευράς της ΕΠΟ όσο και της ΠΑΕ ΑΕΛ έχουν προθεσμία για την κατάθεση υπομνημάτων μέχρι την Πέμπτη (25/11), οπότε η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου αποκλείεται να εκδοθεί νωρίτερα από την ερχόμενη εβδομάδα.

Για ΑΕΚ… ετοιμάζεται ο Κώστας Φορτούνης!
Για ΑΕΚ… ετοιμάζεται ο Κώστας Φορτούνης!
Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24