Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε τη Λουντογκόρετς στη Βουλγαρία, ενώ αν προκριθεί στα Play Off θα λάβει επιπλέον 5.000.000 ευρώ!

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται το βράδυ της Τρίτης με τη Λουντογκόρετς, σε ένα σημαντικό παιχνίδι για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Οι Πειραιώτες θέλουν τη νίκη για πολλούς λόγους.

Ένας εξ αυτών είναι το γόητρο, όμως δεν είναι ο μόνος λόγος! Σημαντικός παράγοντας είναι και το οικονομικό κομμάτι, που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. Συγκεκριμένα, στόχος είναι να μπει η ομάδα στους ομίλους του Champions League.

Όμως, και η πρόκριση στα Play off του θεσμού εξασφαλίζει στον Θρύλο ένα πρώτο σημαντικό ποσό. Εάν ο Ολυμπιακός προκριθεί απόψε, θα λάβει 5 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή στα Play Off.

Σε περίπτωση πρόκρισης στους ομίλους για την ομάδα μας, θα μπουν στα ταμεία 15.640.000 ευρώ! Με το ποσό αυτό να είναι αυξημένο κατά 400.000 ευρώ από πέρυσι. Σε αυτό το ποσό δεν έχει υπολογιστεί ακόμη το market pool και το πόσο θα κοστολογήσει η UEFA το ranking.

Η κάθε νίκη στον όμιλο θα δίνει φέτος 2.800.000 ευρώ, η ισοπαλία 930.000 ευρώ. Να σημειωθεί όμως πως έως και τον τρίτο προκριματικό, η ομάδα δεν εισπράττει χρήματα για προκρίσεις και νίκες.