Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε εντολή στον Αϊζάια Κάνααν για επιθετική άμυνα στον Νικ Καλάθη και το κλέψιμό του έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με επιτυχία τη κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας, χάρη στην εξαιρετική εμφάνιση του Αϊζάια Κάνααν (27 πόντοι με 8/10 εύστοχα σουτ και 6/7 βολές), ιδίως στην παράταση. Πέρα από τα επιθετικά του κατορθώματα, έκανε εντυπωσιακή δουλειά και στην άμυνα, με αποκορύφωμα το κλέψιμο στον Νικ Καλάθη στην τελευταία κατοχή της Φενέρμπαχτσε στο έξτρα πεντάλεπτο.

Η αποφασιστικότητά του να επιτεθεί στη μπάλα και να την κλέψει δεν ήταν τυχαία. Κατά τη διάρκεια του τάιμ άουτ πριν από αυτό το γεγονός, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε σαφείς οδηγίες για επιθετική άμυνα ενάντια στον Έλληνα γκαρντ, σε περίπτωση που αυτός αποκτήσει τη μπάλα και οργανώσει την επίθεση των “Καναρινιών“.

Πιο συγκεκριμένα, ο 58χρονος προπονητής ζήτησε φάουλ εναντίον του διεθνούς γκαρντ με το πλεονέκτημα στους +2 για τον Θρύλο. Αυτό δεν ήταν τυχαίο, καθώς ο 35χρονος δεν έχει σταθερή απόδοση από τη γραμμή των βολών – ολοκλήρωσε τη regular season με 43.5% (10/23) ευστοχία.

Ο Αϊζάια Κάνααν λοιπόν προσέγγισε επιθετικά τη μπάλα, αντί να κάνει φάουλ πραγματοποίησε το κλέψιμο και με αυτόν τον τρόπο κλείδωσε τη νίκη του δαφνοστεφανωμένου έφηβου. Ήταν ο απόλυτος MVP!