Μπορεί οι μεταγραφές να έγιναν καθυστερημένα, αλλά ο σχεδιασμός μοιάζει ιδανικός με τις πρώτες ενδείξεις που υπάρχουν.

Μπορεί να μη μας άρεσε όταν το ακούσαμε στην επίσημη παρουσίαση των Κορδόν και Μαρτίνεθ προς το τέλος Ιουνίου, αλλά όσο περνάει ο καιρός τόσο γίνεται πιο αντιληπτό, ότι δεν ήταν τυχαία τα λόγια του νέου τεχνικού διευθυντή, αλλά και προφανώς ξέρει τι κάνει, πως να το κάνει έστω και αν γινόταν καθυστερημένα.

Απορήσαμε όλοι μας όταν ακούσαμε τον Κορδόν, αλλά και στην συνέχεια στη διάρκεια της προετοιμασίας, ότι οι μεταγραφές θα γίνουν όταν πρέπει και όπως πρέπει και είναι φανερό ότι στον Ολυμπιακό υπάρχει πλέον μια άλλη φιλοσοφία. Για το πως θα δημιουργηθεί ένα δυνατό ρόστερ που θα αποτελείται από παίκτες αξίας, με ποιότητα και όχι αυτό που γινόταν άλλα καλοκαίρια. Δηλαδή να κάνουμε μεταγραφές και αν θα βγουν όλα καλά.

Φυσικά και κανείς  δεν μπορεί να προεξοφλήσει αν οι δώδεκα μεταγραφές που έχουν γίνει στον Ολυμπιακό και αυτές που θα ακολουθήσουν  τις επόμενες μέρες θα είναι όλες πετυχημένες. Απλά βλέπουμε τα πρώτα δείγματα γραφής που μας κάνουν να αισιοδοξούμε για το μέλλον.

Κίνι, Ιμπόρα, Έσε, Φρέιρε, Αλεξανδρόπουλος  και Ελ Κααμπί μας συστήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο με το καλημέρα, αν και τον Ιμπόρα τον ξέραμε, όπως και ο λόγος που αποκτήθηκε έστω και για ένα χρόνο. Και υπάρχει και συνέχεια με τα νέα αποκτήματα, που δείχνουν στοχευόμενες κινήσεις από τον Κορδόν σε συνεργασία με τον προπονητή.  Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι φεύγουν οι Φορτούνης και Καμαρά, δυο βασικά γρανάζια της ενδεκάδας, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που θα τους αντικαταστήσουν και θα  κάνουν την διαφορά. Αν μείνουν τελικά τότε θα μιλάμε για σούπερ ομάδα υψηλών προδιαγραφών.

Φυσικά είναι νωρίς ακόμα για συμπεράσματα και μεγάλα λόγια, αλλά δε μπορείς να παραβλέψεις την εικόνα που δείχνει η ομάδα μόλις σε δυο ματς πρωταθλήματος και άλλα τρία ευρωπαϊκά παιχνίδια. Καμία σχέση με αυτό που βλέπαμε πέρσι και σε αγωνιστικό επίπεδο και σε νοοτροπία. Κρατάμε περισσότερο το δεύτερο γιατί έχει τεράστια σημασία όταν μιλάμε για Ολυμπιακό. Υπάρχει πλάνο, σοβαρότητα και ένας προπονητής που δείχνει να ξέρει πως θα διαχειριστεί την κατάσταση.

Ακόμα και μετά το 3-0  στο ματς με τον Ατρόμητο  οι ερυθρόλευκοι έβγαζαν ενέργεια, πάθος και τρομερή διάθεση και αυτό δίνει το δικαίωμα στον προπονητή να κάνει αλλαγές και να ρίχνει στο παιχνίδι όλα τα νέα πρόσωπα. Απλά γιατί θέλει να αποδείξει ότι δεν θα βασίζεται μόνο σε ένδεκα παίκτες, αλλά ότι θα τους χρειαστεί όλους σε μια χρονιά με πολλές απαιτήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Δεν είναι αφελής ο Ισπανός τεχνικός που ξέρει να κρατάει ισορροπίες και να υπολογίζει σε όλους. Άλλωστε η διοίκηση του έχει δώσει την ευχέρεια να διαθέτει ένα πλούσιο ρόστερ που ακόμα δεν έχει κλείσει. Και αν αναλογιστούμε το παρελθόν, ο Μαρινάκης πάντα κάτι καλό κρύβει για το τέλος….