Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Γαλατσόπουλος ανακοίνωσε την αλλαγή του format για το πρωτάθλημα και το Σούπερ Καπ, λεπτομέρειες τις οποίες αποκάλυψε κατόπιν ερώτησης του Γιώργου Μπαρτζώκα.

O πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος έκανε λόγο, στην αρχική του τοποθέτηση, για αύξηση του αριθμού των αγώνων και των ανταγωνιστικών αναμετρήσεων.

«Στην προσπάθεια μας να ενισχύσουμε την προσπάθεια των ομάδων να προσφέρουν ωραία θέαμα και έντονες συγκινήσεις στον φίλαθλο κόσμο που έχει αποδείξει την αγάπη του για το μπάσκετ, προχωράμε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα:

Μπαρτζώκας: «Συναισθηματική φόρτιση υπάρχει για τον Βεζένκοφ, όχι με τον Σλούκα»
Μπαρτζώκας: «Συναισθηματική φόρτιση υπάρχει για τον Βεζένκοφ, όχι με τον Σλούκα»

Στην αλλαγή του format της Basket League προκειμένου να αυξηθούν ο αριθμός των αναμετρήσεων αλλά και ο αριθμός των ανταγωνιστικών αγώνων. Έτσι η περίοδος του Πρωταθλήματος θα επιμηκυνθεί, η Basket League θα γίνει πιο ελκυστική για την τηλεόραση, οι ομάδες θα έχουν την δυνατότητα να αυξήσουν τα έσοδα τους από χορηγίες και εισιτήρια και το ενδιαφέρον των φιλάθλων θα αυξηθεί», είπε ο Γαλατσόπουλος δίχως να προχωρήσει σε λεπτομέρειες.

Αυτές τις ζήτησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας όταν κλήθηκε να απαντήσει σε μία ερώτηση σχετικά με το πρωτάθλημα. Με τον Β.Γαλατσόπουλο να εξηγεί ότι θα υπάρχει και η προσθήκη ενός τρίτου γύρου, όπου θα αλλάξει τον παραδοσιακό τρόπο των play-offs (1-8, 2-7, 3-6, 4-5), αλλά θα παίζουν το 1-6 και το 7-12, όλοι σε διπλά ματς και μετά θα ακολουθήσει ο τελικός.

Αυτό έχει κατατεθεί ως πρόταση και σύμφωνα με τον πρόεδρο οι ομάδες είναι θετικές σε αυτή την αλλαγή.

«Θα μου επιτρέψετε να το μετρήσω γιατί είμαστε σε τεράστια επιβάρυνση. Προπονούμε εμείς τις προπονήσεις, τα παιχνίδια είναι το αναγκαίο κακό αλλά οι προπονήσεις είναι αυτές που μας δίνουν την ευκαιρία να βελτιώσουμε την ομάδα. Αν όπως το λέτε είναι, οι ομάδες από το 7-12 θα συνεχίσουν να παίζουν κάτι που είναι σημαντικό. Προφανώς είστε οι κατάλληλοι άνθρωποι για τις σωστές αποφάσεις, εμείς θα τις ακολουθήσουμε», απάντησε ο Μπαρτζώκας.

Σοκ στον Παναθηναϊκό με τις απώλειες Μήτογλου, Παπαπέτρου!
Σοκ στον Παναθηναϊκό με τις απώλειες Μήτογλου, Παπαπέτρου!
Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24