Ο Πεπ Γκουαρντιόλα υπογράμμισε πόσο σημαντικός ήταν ο Λιονέλ Μέσι, για τις επιτυχίες της Μπαρτσελόνα όταν ήταν προπονητής στους μπλαουγκράνα.

Στο διάστημα της συνύπαρξής τους, στην Μπαρτσελόνα, ο Πεπ Γκουαρντιόλα, από τη θέση του προπονητή, και ο Λιονέλ Μέσι, από το χορτάρι, κατέκτησαν τα πάντα.

Ο Καταλανός τεχνικός λοιπόν μίλησε για το πόσο επιδραστικός ήταν ο Αργεντινός άσος στο παιχνίδι των μπλαουγκράνα αλλά και στην καριέρα του ίδιου. Σε συνέντευξη που παραχώρησε, στην εφημερίδα Ole, ο Γκουαρντιόλα τόνισε πως ο Μέσι είναι σαν τον Μάικλ Τζόρνταν, ενώ ξεκαθάρισε ότι του χρωστάει ένα καλό μπουκάλι κρασί:

«Χωρίς τον Λίο Μέσι θα ήταν απίθανο το να κερδίσουμε τίτλους! Ο Μέσι είναι σαν τον Τζόρνταν! Ήξερα πως όταν κάτι δεν πάει καλά, θα εμφανιζόταν ο Μέσι. Του χρωστάω ένα καλό μπουκάλι κρασί για να τον ευχαριστήσω για τα συμβόλαιο που μου χάριζε με τις εμφανίσεις του».

Στη συνέχεια, ο Γκουαρντιόλα δήλωσε: «Τι είναι ο Μέσι για εμένα; Ο Μέσι με δίδαξε πολλά πράγματα, με έκανε πιο… ανταγωνιστικό και σήμαινε τα πάντα για μένα. Και ο ίδιος ξέρει πως όσο ήταν στην Μπαρτσελόνα, είχε δίπλα τους παίκτες τεράστιας αξίας που τον βοήθησαν και το εκτιμάει. Γνωρίζει πως έχει φτάσει μέχρι εδώ και ποιοι τον έχουν βοηθήσει».