Ο Ολυμπιακός έμαθε τον πρώτο πιθανό αντίπαλό του ενόψει του Γ' προκριματικού γύρου του Europa League και αυτός έρχεται από... Ελβετία μεριά.

Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Ελβετίας και κατ’επέκταση ο Ολυμπιακός έμαθε έναν από τους πιθανούς αντιπάλους του στον Γ’ προκριματικό του EuropaLeague.

Η Σερβέτ νίκησε με 1-0 τη Λουκέρνη, τερμάτισε στην 2η θέση του ελβετικού πρωταθλήματος, αφήνοντας πίσω της τη Λουγκάνο στο -1 και εξασφάλισε την παρουσία της στον Β’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Σε περίπτωση που η ελβετική ομάδα αποκλειστεί, θα αγωνιστεί ως ανίσχυρη στον Γ’ προκριματικό γύρο του Europa League, όπου στο γκρουπ των ισχυρών θα βρίσκονται οι Πειραιώτες. Η Σερβέτ θα αντιμετωπίσει στον Β’ προκριματικό του Champions League τη δεύτερη του Βελγίου (Άντβερπ ή Ουνιόν ή Γκενκ) και τη 2η της Ουκρανίας (Ντνίπρο ή Ζόρια). Όποια ομάδα αποκλειστεί θα είναι μία από τις τρεις υποψήφιες του Θρύλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει απευθείας στα playoffs αν η Ρόμα κατακτήσει το Europa League. Σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο τότε το πρώτο παιχνίδι θα το παίξει στις 24 Αυγούστου και τη ρεβάνς στις 31 του μήνα.