Ο Αντριάν Γκαλιάνι, εγγονός του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα της Μίλαν, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός υπέγραψε τον Αντριάν Γκαλιάνι κι επισήμως, με τον 20χρονο (28/4/2001) ποδοσφαιριστή να ενισχύει τις προσπάθειες του συλλόγου από τη Β’ ομάδα του Θρύλου.

Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Ιταλο-Αμερικανός παίκτης έχει μονοετή διάρκεια, ενώ στο τέλος της σεζόν θα κριθεί η παρουσία του και ενδεχομένως να υπογράψει νέο πολυετές συμβόλαιο.

Ο Γκαλιάνι είναι δεδομένο πως θα αποτελέσει λύση για την Β’ ομάδα του Ολυμπιακού, βλέποντάς τον να αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Αριέλ Ιμπαγάσα στη Super League 2. Ο ίδιος αγωνίστηκε και πρόσφατα υπό το βλέμμα του Πορτογάλου τεχνικού, Πέδρο Μαρτίνς.

Πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε ένα φιλικό δίτερμα, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό Β’. Ο Γκαλιάνι αγωνίστηκε για περίπου 30 λεπτά στην αναμέτρηση, ως δεξιός μπακ, μπαίνοντας στη θέση του Νίκολιτς.

Ο Αργεντινός προπονητής έκρινε πως ο νεαρός παίκτης θα προσφέρει περισσότερα στη θέση του ακραίου μπακ, γι’ αυτό και τον έχει προωθήσει εκεί.

Να θυμίσουμε πως ο Γκαλιάνι ξεκίνησε από τις Ακαδημίες της Ρέντινγκ (2014), ενώ μετέπειτα εντάχθηκε στα τμήματα υποδομών της Μίλαν (2015-19). Πήγε Νέα Υόρκη (IMG Soccer, 2019), φόρεσε τη φανέλα της Γουότφορντ (2019-20) και πέρυσι τον Οκτώβριο τον απέκτησε η Νότιγχαμ Φόρεστ.

Εδώ και μήνες όμως βρισκόταν στην Ελλάδα, έκανε προπονήσεις με τους «ερυθρόλευκους» και με το σπαθί του κέρδισε το πρώτο του συμβόλαιο με τον Θρύλο.