Η Παγκόσμια Ομοσπονδία FIBA δια του Γενικού Γραμματέα, Ανδρέα Ζαγκλή, η Ελληνική Κυβέρνηση δια του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη,  και φυσικά η ΕΟΚ δια του Προέδρου της Βαγγέλη Λιόλιου κάθισαν στο ίδιο τραπέζι.

Μια συνάντηση με μεγάλη σημασία και ισχυρούς συμβολισμούς πραγματοποιήθηκε σήμερα (27/12) το μεσημέρι στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία FIBA δια του Γενικού Γραμματέα, Ανδρέα Ζαγκλή, η Ελληνική Κυβέρνηση δια του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη,  και φυσικά η ΕΟΚ δια του Προέδρου της Βαγγέλη Λιόλιου κάθισαν στο ίδιο τραπέζι, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα για τη διάθεση συμπόρευσης και την άριστη συνεργασία προς την κατεύθυνση της μεγαλύτερης ανάπτυξης του ελληνικού μπάσκετ.

Οι τρεις βασικοί τομείς που συμφωνήθηκαν ήταν, η πλήρης εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΟΚ με αυτό της FIBA στην επόμενη γενική συνέλευση, η εδραίωση των Εθνικών ομάδων ως βασικής προτεραιότητας για όλους τους ασχολούμενους με το άθλημα στη χώρα και η ανάληψη σημαντικών διεθνών διοργανώσεων.

Ήδη, ανακοινώθηκε η διεξαγωγή στην Ελλάδα, των Πανευρωπαϊκών πρωταθλημάτων  U17 3χ3 του 2022 στην Αθήνα,  όπως και το Πανευρωπαϊκό Νεανίδων που είχε αναβληθεί πέρυσι λόγω κορονοϊού, το U20 ανδρών  του 2023 στην Κρήτη, καθώς και μία μεγάλη εκδήλωση στο Καλλιμάρμαρο τον ερχόμενο Ιούνιο στο πλαίσιο των εορτασμών των 90 χρόνων από την ίδρυση της FIBA.

Όπως αναφέρθηκε εξάλλου, υπάρχει σχεδιασμός για τη διεκδίκηση κι άλλων σημαντικών διοργανώσεων στο άμεσο μέλλον, με την πρώτη που «κατονομάστηκε» να είναι το Ευρωμπάσκετ γυναικών του 2025.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή συμβολικών δώρων

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης δώρισε στον Λευτέρη Αυγενάκη και στον Ανδρέα Ζαγκλή χρυσά στεφάνια από κλάδους ελιάς που όπως τόνισε θυμίζουν Ελλάδα.

Ο Γενικός Γραμματέας της FIBA Ανδρέας Ζαγκλής με τη σειρά του πρόσφερε  στον πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο που ήταν και ο οικοδεσπότης στη συνάντηση σε κορνίζα την πρώτη επιστολή που είχε στείλει η Ελλάδα στη FIBA στις 31 Μαΐου του 1932.

Είναι η εξουσιοδότηση του ΣΕΓΑΣ που ήταν υπεύθυνο για το μπάσκετ τότε στην Ελλάδα, στον Συμεών Μαυροσκούφη προκειμένου να συμμετάσχει στη συνάντηση των 8 ιδρυτικών μελών της FΙΒΑ για την ενοποίηση των κανόνων του μπάσκετ. Ο Λευτέρης Αυγενάκης δώρισε στους Βαγγέλη Λιόλιο και Ανδρέα Ζαγκλή από ένα βιβλίο με τα Ελληνικά Στάδια.

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24