Να γίνει «ξεσκαρτάρισμα» αυτό το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό και να έρθουν ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, είναι οι λέξεις που ακούγονται από φίλους του συλλόγου. Γιατί η λέξη αυτή είναι «ενοχλητική» και άστοχη....

Θα είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι (και αυτό), όπως και τα προηγούμενα, αυτό που θα έρθει για τον Ολυμπιακό, που θα πρέπει να ετοιμάσει το πλάνο για μια νέα περιπέτεια στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ και μάλιστα με συμμετοχή για πρώτη φορά σε τρείς γύρους μέχρι να φτάσει στα πλέι οφ του Αυγούστου.

Θα μου πει κανείς ακόμα δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα, υπάρχει το κύπελλο και κάνεις τέτοιες σκέψεις; Ναι γιατί ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ξεκίνησε από τώρα το προγραμματισμό, έτσι ώστε σχετικά νωρίς να έχει ολοκληρωθεί κατά μεγάλο ποσοστό το ρόστερ και να μπορέσει ο Μαρτίνς να δουλέψει με την ησυχία του στην διάρκεια της προετοιμασίας.

Το Καραϊσκάκη θα γίνει ακόμα ωραιότερος ποδοσφαιρικός «ναός»
Το Καραϊσκάκη θα γίνει ακόμα ωραιότερος ποδοσφαιρικός «ναός»

Κανείς αυτή την στιγμή δεν μπορεί να προβλέψει ποιες είναι οι σκέψεις του Πορτογάλου τεχνικού και τι αποφάσεις θα πάρει για ποδοσφαιριστές που είναι με ερωτηματικά στην ομάδα, για αυτούς που έχουν δοθεί με την μορφή δανεισμού σε διάφορες ομάδες, αλλά και ποιές προσθήκες θα γίνουν, έτσι ώστε ο Ολυμπιακός της νέας χρονιάς να είναι δυνατός και πιο ανταγωνιστικός. Δεν μιλάμε για «ξεσκαρτάρισμα» γιατί αυτή η λέξη ακούγεται «ενοχλητική» έστω και αν τη χρησιμοποιούν κάποιοι μεταφορικά. Και άστοχη στην προκειμένη περίπτωση.

Και το λέμε αυτό γιατί δεν υπάρχουν σκάρτοι ποδοσφαιριστές στον Ολυμπιακό, αφού απλούστατα δεν υπάρχουν παίκτες κακής ποιότητας, άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για «ξασκαρτάρισμα». Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες που κάτω υπό προϋποθέσεις μπορούν να σταθούν στο υψηλότερο επίπεδο. Άλλες ομάδες είναι αυτές με ποδοσφαιριστές «στοιχήματα» Β και Γ διαλογής και αυτοί μπορούν να μιλούν για ξεσκαρτάρισμα.

Όχι ο Ολυμπιακός. Φυσικά και όταν θα έρθει η ώρα προπονητής και διοίκηση θα βάλουν κάτω τα πράγματα και θα αποφασίσουν για το ποιοι θα είναι αυτοί που θα συνεχίσουν, η θα πουληθούν, γιατί είναι προφανές ότι το ρόστερ είναι μεγάλο αυτή τη στιγμή, σε συνδυασμό με τις μεταγραφές που θα γίνουν και θα δώσουν στην ομάδα καλύτερη ποιότητα.

Ο Ολυμπιακός δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτι η τελευταία ομάδα στο κόσμο που έχει κάνει κάποιες ατυχείς επιλογές, αλλά όλα διορθώνονται γιατί υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τι πρέπει να κάνουν και το πως θα κινηθούν, όταν έρθει η ώρα και με σωστό πλάνο.

Ολυμπιακός: Οι θέσεις των Κορδόν, Ανιγκό και Καρεμπέ στην ΠΑΕ
Ολυμπιακός: Οι θέσεις των Κορδόν, Ανιγκό και Καρεμπέ στην ΠΑΕ
Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24