Ο Ολυμπιακός έκανε το απόγευμά του εύκολο, επικρατώντας του Προμηθέα στην Πάτρα με 56-89, κάνοντας με αυτό τον τρόπο το 3-0 και προκρίθηκε στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος απέναντι στον “αιώνιο” αντίπαλο, ΠΑΟ. Εκεί πρέπει να εμφανιστεί πιο έτοιμος από ποτέ. Κορυφαίος του αγώνα ο Στρέλνιεκς...

Ρεπορτάζ του Μιχάλη Μαχαίρα…

 

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στην Πάτρα, με σκοπό να αγωνιστεί με τον τοπικό Προμηθέα, σκεπτόμενος το -παρολίγον- κάζο, που πήγε να γίνει στο ΣΕΦ. Το σκορ στα μεταξύ τους ματς ήταν 2-0 και μόνος στόχος ήταν η Τρίτη νίκη, η οποία θα έστελνε τους «ερυθρόλευκους» στα τελικά του ελληνικού πρωταθλήματος.

 

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τους Γκίκα, Φαγέ, Σαλούστρο, Πράδερ και Έλις, ενώ η ομάδα του Γ. Σφαιρόπουλου με τους Ρόμπερτς, Σπανούλη, Παπανικολάου, Γουίλτζερ και Μπόγρη.

Στα πρώτα λεπτά, καμία απ’ τις δύο ομάδες δεν κατάφερνε να πάρει προβάδισμα, όμως σχεδόν στα μισά της περιόδου, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με ντάμπλ σκορ (8-16). Οι «ερυθρόλευκοι» κατείχαν σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια την πρωτοπορία στο σκορ, με αποτέλεσμα η πρώτη περίοδος να λήξει με το 16-24.

Στη δεύτερη περίοδο, η διαφορά ολοένα και ανέβαινε, υπέρ των Πειραιωτών. Σχεδόν, με τρία λεπτά να απέμεναν στην κλεψύδρα ως την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, και η διαφορά ήδη είχε εκτοξευθεί στο +17 (25-42). Τελικώς, ο Προμηθέας έμεινε πίσω με 33-44 απέναντι στον Θρύλο, ο οποίος είχε θέσει τα θεμέλια για την απαιτούμενη νίκη.

Για το δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν είναι για ελάχιστα λεπτά να ρίξουν τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο, αλλά αυτό κράτησε για λίγο, αφού ο Ολυμπιακός ανέβασε την διαφορά εκ νέου στο +20 (40-60). Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την τρίτη περίοδο με το σκορ στο 46-62.

Με το ξεκίνημα της τέταρτης και τελευταίας περιόδου, ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να μπλέξει περαιτέρω με την σειρά επί του Προμηθέα, ανέβασε ρυθμούς και σε σχεδόν 3.30 λεπτά είχε πετύχει ήδη 10 πόντους (46-72). Έπειτα από αυτό το σημείο, ο ρυθμός έπεσε, οι άμυνες άνοιξαν και εύκολα οι δύο ομάδες πετύχαιναν καλάθια. Έμενε μόνο, να μάθουμε το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό ήταν και το 56-89, στέλνοντας τον ΘΡΥΛΟ στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος απέναντι στον “αιώνιο” αντίπαλό του.

 

Τα Δεκάλεπτα: 16-24, 33-44, 46-62, 56-89.