Breaking news

#menoumeasfaleis, βγαίνουμε νικητές!

#menoumeasfaleis, βγαίνουμε νικητές!

Δύσκολος δρόμος,  ίδιος προορισμός… 

Ο Ολυμπιακός στην προσπάθεια του να επιστρέψει στην ελίτ του Ευρωπαϊκού Μπάσκετ,  επέλεξε τον δύσκολο "μεταγραφικό" δρόμο... Παρ' όλα αυτά "το αποτέλεσμα και ο τελικός προορισμός" παραμένουν ίδια!  Γράφει ο Διονύσης Σπανομανώλης...


κατασκευή ιστοσελίδων
κατασκευή ιστοσελίδων

Τα πράγματα όσον αφοράν το αγωνιστικό κομμάτι του Ολυμπιακού είναι ξεκάθαρα. Μετά από μια τρομερά δύσκολη -σε όλα τα επίπεδα- σεζόν,  οι ερυθρόλευκοι θέλουν να χτίσουν μια ανταγωνιστική ομάδα,  η οποία θα βάλει στόχο την επιστροφή στο Final 4 της Euroleague. Ο Μπλατ συνεχίζει έχοντας απόλυτη ελευθερία κινήσεων,  ενώ καθώς τα οικονομικά προβλήματα των προέδρων παύουν,  το budget θα πάρει ανάσα και πλέον θα υπάρχει σε μια σχετική μεταγραφική ελευθερία κινήσεων!

Ο Ολυμπιακός σύμφωνα με τα ρεπορτάζ έχει ήδη κάνει επίσημη πρόταση,  στον Τζέρεμι Έβανς (η πιο προσιτή περίπτωση),  στον Οθέλο Χάντερ και βέβαια μια αστρονομική στον μέγα πόθο ΟΛΩΝ,  Κώστα Σλούκα.

Αν σκεφτούμε τα ονόματα τα οποία έχει προσεγγίσει,  αλλά και τα ποσά τα οποία τους δίνει (1 εκ δολάρια για διετές στον Έβανς,  1.5 εκ δολάρια/διετές στον Χάντερ, περίπου 5.5 εκ ευρώ/τριετές στον Σλούκα) γίνεται κατανοητό πως οι ερυθρόλευκοι επέλεξαν τον δύσκολο μεταγραφικό δρόμο…

Επέλεξαν να ανταγωνιστούν στα ίσια,  οικονομικά μεγαθήρια. Επέλεξαν να παλέψουν για να φέρουν μεγάλα ονόματα,  παρά την χαοτική διαφορά στην εφορία των χωρών,  η οποία οδηγεί σε οικονομικές ανισότοτητες…  Επέλεξαν να χτυπήσουν παίχτες από το πρώτο ράφι,  παρά την κατάντια και την παρακμή στην οποία οδήγησαν οι φορείς του το ελληνικό μπάσκετ.

Σε αυτόν τον δύσκολο δρόμο,  ο Θρύλος θα πορευτεί με τα δικά του όπλα.  Μπορεί στα μηδενικά των συμβολαίων να υστερεί, αλλά έχει να αντιπαραθέσει την φανέλα και την ιστορία της ομάδας,  την δυναμική και το dna του συλλόγου και βέβαια τους υψηλότατους στόχους και τις παρουσίες στα Final 4! Από εκεί και πέρα στο ψηστήρι έχει επιστρατευτεί (σαν πολύ δυνατό μάλιστα διαπραγματευτικό χαρτί) και ο coach Μπλατ. Ένας προπονητής μετρ των δημοσίων σχέσεων,  ο οποίος φημίζεται για την βελτίωση των παιχτών του,  ο οποίος βέβαια τους εξηγεί επακριβώς τον πιθανό μελλοντικό ρόλο τους και τι ζητά από αυτούς… Και βέβαια -το σημαντικότερο- μετά την περίεργη φετινή σεζόν, προσφέρει τις απαραίτητες οικονομικές εγγυήσεις στους παίχτες με τους οποίους συζητά!

Όσο δύσκολος λοιπόν και αν είναι ο δρόμος,  το αποτέλεσμα και ο τελικός προορισμός δεν αλλάζουν. Τι εννοώ; Ό,τι τροπή και αν πάρει πχ το θέμα Σλούκα ή του Χάντερ,  ο Ολυμπιακός δεδομένα θα ενισχυθεί σημαντικά και με “συγκεκριμένο τρόπο” φέτος. Αν ο Σλούκας απαντήσει αρνητικά (έτσι λέει η τελευταία ενημέρωση) τότε πολύ απλά ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για κάποια άλλη “βόμβα” στην περιφέρειά του. Αναζητά έναν παίχτη-ηγέτη να αναλάβει τα ηνία και να δώσει ποιότητα και θα τον πληρώσει! Παράλληλα αν ο συμπαθής και τίμιος Οθέλο (προορίζεται για στήριγμα του Μίλου) δεν ρίξει τις απαιτήσεις του και πάλι θα αναζητηθεί ένα αξιόπιστο back up του Σέρβου! Δεν μένει έτσι ξεκρέμαστος (ξανά) ο ερυθρόλευκος πύργος-θα αποκτηθεί εξαιρετικά αθλητικός rim ψηλός να τον συμπληρώσει. Μπορεί να είναι ο “άλλος” Χάντερ,  μπορεί να είναι ο Μπούκερ ή ο Ρέινολντς, μπορεί χίλιοι δυο!

Ο Μπλατ έχει ξεκάθαρα στο μυαλό του τον νέο Ολυμπιακό. Ξέρει τι πήγε στραβά “φέτος”,  ξέρει τα λάθη του και το βασικότερο ξέρει τι χρειάζεται η ομάδα για να κάνει το κάτι παραπάνω! Το budget είναι ξεκάθαρο,  όπως και οι πρώτοι μεταγραφικοί  στόχοι (αρχικά ηγέτης guard,  rim ψηλός,  αθλητικό τεσσάρι). Και να μην έρθουν λοιπόν τα “μεγάλα ψάρια” για τα οποία έκανε κίνηση,  θα έρθουν άλλα εξίσου μεγάλα! Δύσκολος δρόμος,  ίδιος προορισμός λοιπόν…

Διάβασε επίσης