Με αφορμή το ντέρμπι «αιωνίων», ο Ατζούν Ιλιτζαλί ζητά... ξένους διαιτητές στην Τουρκία!

Η συνδρομητική πλατφόρμα EXXEN, που ανήκει στον Ατζούν, έχει αποκτήσει τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων του Παναθηναϊκού στην Τουρκία και έτσι ο πασίγνωστος τηλεοπτικός παραγωγός παρακολούθησε το ντέρμπι «αιωνίων».

Ο Ατζούν Ιλιτζαλί λοιπόν, με αφορμή την παρουσία του Γερμανού ρέφερι, Ντάνιελ Σλάγκερ στο ντέρμπι των «αιωνίων» ζήτησε να υπάρξουν και στην Τουρκία ξένοι διαιτητές.

Αφορμή για την συγκεκριμένα πρόταση, στάθηκε η διαιτησία του Καντίρ Σαγλάμ στην αναμέτρηση της Φενέρμπαχτσε με την Πεντίκσπορ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ατζούν Ιλιτζαλί:

«Κάθε 2 λεπτά κάποιος παίκτης έπεφτε κάτω. Δεν έβλεπες να παίζεται παιχνίδι. Παρακολουθώ ποδόσφαιρο από όταν ήμουν δέκα χρονών. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Η λύση σε αυτό είναι πολύ απλή. Στην Αγγλία, εάν οι ιατροί μπουν στο γήπεδο για έναν παίκτη και αυτός ο παίκτης κάνει πως “πέθανε”, τότε δεν μπορεί να συμμετάσχει στις επόμενες δύο επιθέσεις, ο διαιτητής δεν του επιτρέπει να βγει στο γήπεδο.

Όμως υπάρχει λύση για όλα αυτά. Εκλιπαρώ την Ομοσπονδία να υιοθετήσει έναν κανονισμό που να λέει: “Ένας παίκτης δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στις επόμενες δύο επιθέσεις”. Το ποδόσφαιρο στην Τουρκία έχει γίνει ανυπόφορο. Αυτό συμβαίνει μόνο εδώ, ούτε καν στην Ελλάδα. Η ομοσπονδία κάτι πρέπει να κάνει για αυτό. Στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός σφύριξε Γερμανός διαιτητής. Στα μάτια μου υπάρχει ένα χάος στη χώρα. Αν θέλουμε την ειρήνη, η λύση είναι μία. Φέρτε ξένους διαιτητές».