Ο Σκάρπα θα έρθει στον Ολυμπιακό, αλλά μέσω Λαμίας. Πάμε λοιπόν να δούμε τα θετικά και το πως θα πιάσει λιμάνι. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...

Σε κάθε μεταγραφική περίοδο λέγονται και γράφονται άπειρες πληροφορίες από τα ΜΜΕ η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν έχει βάση. Σε κάθε μεταγραφική περίοδο λέγονται και γράφονται άπειρα σχόλια από τους οπαδούς κάθε ομάδας σχετικά με κινήσεις που κάνει ή δεν κάνει η ομάδα τους. Σε κάθε μεταγραφική περίοδο, πάνω που λες φτάσαμε στο… ταβάνι, αποδεικνύεται ότι μπορούμε και καλύτερα (δηλαδή χειρότερα). Αφορμή για το συγκεκριμένο blog δίνει η μεταγραφή του Γκουστάβο Σκάρπα.

Τα όσα γράφτηκαν στα βραζιλιάνικα ΜΜΕ προκάλεσαν έκρηξη σχολίων από κόσμο. Κόσμο που υποστηρίζει τον Ολυμπιακό. Φυσικά και από κόσμο που μισεί τον Ολυμπιακό. Η δεύτερη κατηγορία προφανώς μας είναι αδιάφορη. Μας νοιάζει και μάλιστα πολύ ωστόσο η πρώτη.

Οι Βραζιλιάνοι έγραψαν ότι ο Σκάρπα υπέγραψε στη Νότιγχαμ. Ο Ολυμπιακός επικοινώνησε το εξής: ισχύει ό,τι είπαμε, η προσπάθειά μας ήταν εξ’ αρχής ο Σκάρπα να παίζει με τη φανέλα της ομάδας μας από τον Ιανουάριο και μετά. Τι ισχύει; Το πρώτο; Το δεύτερο; Ή και τα δύο; Αν ήμουν παρών στο deal θα σας απαντούσα με σιγουριά. Το σίγουρο είναι πως ο 28χρονος Βραζιλιάνος πόσταρε στα κοινωνικά δίκτυα μια φωτογραφία με τους μάνατζέρ του στην οποία υπήρχε και ελληνική σημαία. Δεν ήταν, άραγε, σαφής; Δεν «έδειξε» τον προορισμό του, δηλαδή την Ελλάδα; Τώρα αν το deal μπορεί να είναι και σύνθετο και αν έπεσε στο «πακέτο» της κουβέντας και η πιθανότητα να αγωνιστεί κάποια στιγμή στη Νότιγχαμ, τι σημασία έχει για έναν οπαδό;

Γιατί ο Ολυμπιακός να μην εκμεταλλευτεί κάθε διαπραγματευτικό ατού που μπορεί να διαθέτει, όποιο κι αν είναι αυτό; Βλέπετε, δεν… πετάνε τη σκούφια τους να έρθουν στην Ελλάδα οι σπουδαίοι παίκτες αφού η ελληνική Super League δεν διάγει και τις καλύτερες μέρες της. Για τον Σκάρπα υπήρχε ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΈΝΟ ενδιαφέρον από σπουδαίες ομάδες σε Ισπανία και άλλες χώρες με καλύτερα πρωταθλήματα από το ελληνικό.

Ξέρετε κάτι; Προσωπικά ποσώς με ενδιαφέρει αν ένας παίκτης αποκτάται από τον Ολυμπιακό μέσω Νότιγχαμ ή… μέσω Λαμίας. Το σημαντικό είναι να έρχονται καλοί παίκτες στον Ολυμπιακό και το deal αφορά τη διοίκηση και τους ποδοσφαιριστές, κανέναν άλλο. Φαντάζομαι όλοι εκείνοι που σχολίασαν αρνητικά τα περί Νότιγχαμ δεν θα τους «χαλούσε» αν η Φόρεστ αποκτούσε τον… Μέσι και ύστερα τον δάνειζε στον Ολυμπιακό. Βεβαίως, δεν είμαι και σίγουρος, τα έχουμε δει όλα πια. Ή μήπως όχι ακόμα;

ΥΓ: Κι όμως υπάρχει κόσμος που μπαίνει στον… κόπο να κρίνει τον Βρσάλικο. Σοβαρά τώρα; Θα κριθεί τώρα; Εδώ; Στην Ελλάδα; Δεν έχει δείξει ποιός είναι; Το μόνο που έχει σημασία είναι το πότε θα βρεθεί στο 100%, τίποτα άλλο.

ΥΓ2: Ο Ονιεκουρού έκανε την αρχή με τους μεγάλους «βραχνάδες» του Ολυμπιακού. Μακάρι ν’ ακολουθήσουν άμεσα και οι υπόλοιποι που δεν υπολογίζονται. Ούτε για τους παίκτες είναι καλό να προπονούνται ξεχωριστά από την υπόλοιπη ομάδα, ούτε για την ίδια την ομάδα και το ταμείο της.

ΥΓ3: Κάθε φορά στις εκπομπές που κάνουμε στο thrylos24 ένα από τα θέματα συζήτησης αποτελεί ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ. Ναι, εντάξει, δεν έχει καταπιεί ακόμα… σπαθιά για να πείσει τους απαιτητικούς. Νομίζω ότι για μερικούς ανθρώπους έχει μεγαλύτερη σημασία να επιβεβαιωθούν κι αισθάνονται άβολα να παραδεχθούν ότι έκαναν λάθος εκτίμηση. Με τον Μολδαβό κουβαλάει τέτοιο βάρος πολύς κόσμος. Μη τυχόν και παραδεχθεί ότι τον έκρινε βιαστικά και άδικα τον Όλεγκ που είναι πολύ χρήσιμος για την ομάδα.