Ο Ολυμπιακός έχει περάσει σε νέα φιλοσοφία από τον Μίτσελ, η δουλειά συνεχίζεται και κατά την επανέναρξη η αντεπίθεση από τους πρωταθλητές ξεκινάει!

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε -όπως μπορεί να πει κανείς τη λέξη αυτή- αν και χωρίς τους διεθνείς του παίκτες -οι οποίοι είναι και πολλοί-, δουλεύοντας ασταμάτητα στο Ρέντη. Υπό την καθοδήγηση πλέον του Μίτσελ, ο οποίος κάθε μέρα που περνά, δίνει τη φιλοσοφία του και την αφομοιώνουν καλύτερα οι «ερυθρόλευκοι».

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Θρύλου αναμένεται να ξαναρχίσουν, με απαρχή την εντός έδρας αναμέτρηση επί του Ατρομήτου, στον ΝΑΟ μας την Κυριακή (2/10).

Σίγουρα, οι αναμετρήσεις επί Ναντ, Φράιμπουργκ και Άρη που έφεραν ισάριθμες ήττες δεν μπορούν να αφήσουν περιθώρια κι άλλης απώλειας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Βέβαια, και η ισοπαλία επί του Βόλου, λογίζεται ως… απώλεια. Χρειαζόταν ηλεκτροσόκ λοιπόν, έτσι κι έγινε! Ο Κορμπεράν είναι παρελθόν, με τον Ισπανό να έρχεται να σώσει την κατάσταση, αλλά και να κάνει αυτό που γνωρίζει καλά. Να ενώσει τους Πειραιώτες, να τους τονώσει την ψυχολογία και να τους κάνει να παίξουν την μπάλα που ξέρουν και μπορούν.

Το μυαλό όλων πρέπει να καθαρίσει, από άγχος, αρνητικά αποτελέσματα κλπ. Πλέον, η επόμενη ημέρα πρέπει να δίνει κίνητρο στους «ερυθρόλευκους».

Χρειάζεται υπομονή…

Δεν είναι και από τα πιο συνηθισμένα πράγματα, να βλέπει κανείς τον Ολυμπιακό από την αρχή να μένει πίσω με 7 πόντους από την κορυφή, ενώ στην Ευρώπη να έχει δύο ήττες σε ισάριθμα ματς. Πράγμα σπάνιο θα έλεγε κανείς, ειδικά αν συνδυάζονται κιόλας.

Η Διοίκηση έκανε όλα όσα μπορούσε να κάνει, τηρουμένων και των συνθηκών. Αντικατέστησε τον προπονητή, έφερε παικταράδες, πλέον μένει να φτιάξει ο Μίτσελ την ομάδα που θα κατακτά τους τίτλους. Να παίζει καλό ποδόσφαιρο, να σκοράρει και να παίρνει τρίποντα, διότι αυτά μετράνε στο τέλος της ημέρας.

Το ελκυστικό ποδόσφαιρο θα δώσει την ψυχολογία στους παίκτες, και το τρίποντο θα δώσει την ώθηση στον κόσμο. Που ομολογουμένως, παρά τα όσα βλέπει -ή μάλλον δεν βλέπει στο χορτάρι- έχει διαχειριστεί άψογα την κατάσταση. Ο λαός μας αποτελεί τον 12ο παίκτη, ακόμη κι όταν η ομάδα μπορεί να μην παίζει, όπως μας έχει συνηθίσει. Αντιθέτως, έχουμε δει σε ανάλογες περιπτώσεις, να γυρνάνε το κεφάλι οι φίλαθλοι στην ομάδα τους.

Πρέπει το τρένο να μπει στις ράγες του…

Την ερχόμενη Κυριακή, ο Θρύλος θέλει τη νίκη για πολλούς λόγους. Αφενός για το βαθμολογικό κομμάτι. Χρειάζεται επιτακτικά το τρίποντο η ομάδα μας, για να μην χάσει κι άλλο έδαφος από την κορυφή. Επιπλέον, με θετικό αποτέλεσμα, το κλίμα θα αλλάξει, σε όλους τους τομείς.

Χρειάζεται στήριξη, καλοπροαίρετη κριτική, ώσπου να δούμε όλους τους παίκτες στην εξίσωση. Τότε θα δούμε τις πραγματικές δυνατότητες του Ολυμπιακού. Διότι φέτος, όλα πήγαν πίσω. Έγιναν λάθη στην προετοιμασία το καλοκαίρι, η προετοιμασία… επί ημερών Κορμπεράν γινόταν στα επίσημα ματς, γι’ αυτό ήρθαν και οι γκέλες, ενώ και επί ημερών Μίτσελ η ομάδα θα προσπαθήσει να δέσει και να αποκτήσει χαρακτήρα. Δύσκολη αποστολή, αλλά έτσι και βρει τα πατήματά του ο Θρύλος, θα πετάει.

Όσο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος που κάποιοι… στερημένοι, ονειρεύονται, ένα θα πω. Έχει μπόλικο «ψωμί» το πρωτάθλημα. Κάποιοι τρέμετε τον Ολυμπιακό και καλά κάνετε…