Ο Κώστας Φορτούνης, παίρνοντας φανέλα βασικού σε ένα ιδιαίτερο ματς απέναντι στα Τρίκαλα, βρήκε δίχτυα κι έδειξε ξεκάθαρα πως είναι ΕΔΩ! Γράφει ο Μιχάλης Μαχαίρας...

Σίγουρα, ήταν ο μεγάλος άτυχος για το 2021, χάρη στον σοβαρό τραυματισμό του, όμως μετά από -σίγουρα- δύσκολους 7,5 μήνες στα πιτς, ήρθε η δική του ώρα, η δική του στιγμή. Ο Κώστας Φορτούνης ανυπομονούσε όσο κανείς, να αγωνιστεί με τα «ερυθρόλευκα».

Η δύσκολη στιγμή πριν δύο χρόνια

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός αποφασίστηκε να πάρει παιχνίδια μέσω της Β’ ομάδας, ώστε να επιστρέψει όσο το δυνατόν πιο έτοιμος στην πρώτη ομάδα. Και να την οδηγήσει εκεί που ξέρει, στην κορυφή και στις διακρίσεις.

Σίγουρα η αναμονή και η αποθεραπεία μόνο εύκολη δεν ήταν, όμως είχε στο πλευρό του τη σύζυγό του και την οικογένειά του. Μάλιστα, λίγες ώρες πριν την επίσημη επιστροφή του, ο Φορτούνης έστειλε μήνυμα στον αδελφό του, Θοδωρή, λέγοντάς του πως δεν πιστεύει πως ξαναπαίζει ποδόσφαιρο. Είχε τεράστια θέληση να αγωνιστεί ξανά, αλλά ειδικά με τα χρώματα του Ολυμπιακού, με την ομάδα της καρδιάς του.

Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός, με την τεράστια εμπειρία και ταλέντο που διαθέτει, χρειάστηκε μόλις 25 λεπτά αγώνα για να βρει δίχτυα. Συγκεκριμένα, κατά την αναμέτρηση Ολυμπιακός Β’Τρίκαλα άνοιξε το σκορ.  Συγκεκριμένα, έκανε το κλέψιμο μέσα στην περιοχή, διατήρησε την ψυχραιμία του και εκτέλεσε άψογα τον Αγριμάκη.

Στην αναμέτρηση και τα λεπτά όπου αγωνίστηκε, ήταν αρκετά θετικός και ενεργός στο ρόλο του στον αγωνιστικό χώρο.

Να θυμίσουμε πως ο Φορτούνης κατάγεται από τα Τρίκαλα, με την αναμέτρηση να είναι κι αρκετά ιδιαίτερη – συμβολική για εκείνον.

Ο ανθρώπινος πανηγυρισμός του…

Ο Φορτούνης μόλις άνοιξε το σκορ, κάνοντας το 1-0 στο Ρέντη επί των Τρικάλων, αμέσως ανακουφίστηκε, σήκωσε τα χέρια ψηλά, δείχνοντας τον Θεό και άμεσα κατευθύνθηκε στη σύζυγό του και στήριγμά του όλο αυτό το διάστημα. Όπως επίσης και στο παιδί του.

Μία ομολογουμένως ανθρώπινη στιγμή, για έναν αθλητή που έχει πολλά να δώσει στον Ολυμπιακό, αλλά και το άθλημα γενικότερα.

Πλέον, αυτό που μένει είναι η συμμετοχή, αλλά και ένα τέρμα με την πρώτη ομάδα του Θρύλου. Εκεί όπου καθιερώθηκε, δημιούργησε το όνομά του, αλλά και διακρίθηκε! Πάντως, ένα είναι το σίγουρο, πως ο Φορτούνης επέστρεψε δυναμικά, είναι πανέτοιμος για ποδόσφαιρο και ξέρει τον τρόπο να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα! Γι’ αυτό αποτελεί άλλωστε και υπερπολύτιμο εργαλείο στη φαρέτρα του Πέδρο Μαρτίνς.

Σιγά σιγά, με μπόλικη υπομονή θα γίνει η επανένταξή του στην πρώτη ομάδα. Για σήμερα πήρε 45′ συμμετοχής και τα πήγε περίφημα!