Οι εξελίξεις στον Ολυμπιακό τρέχουν και οι αντίπαλοι βρήκαν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν για την ευκαιρία τους, αλλά....

Συμβαίνει συχνά στον Ολυμπιακό αυτό που βιώνουμε αυτό το καλοκαίρι. Δηλαδή ξεκίνημα με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αλλά και μεγάλες αλλαγές εκεί που κανείς δεν το περιμένει.

Αν και εδώ που τα λέμε λίγοι, όταν αυτοί που δεν περίμεναν τέτοιες εξελίξεις, όχι τόσο μετά τον αποκλεισμό από την Μακάμπι, αλλά από την αρχή της χρονιάς  με την «γκρίνια» που υπήρχε με τον Μαρτίνς και τα δικαιώματα που είχε δώσει ο Πορτογάλος τεχνικός. Έπαιζε άμυνα με τον… εαυτό του και έδειχνε να είναι εκτός κλίματος από την περσινή χρονιά με τις επιλογές που έκανε και το κλίμα που είχε δημιουργήσει ο ίδιος στα αποδυτήρια.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και όλοι στο Ρέντη τον στήριξαν μέχρι εκεί που δεν πάει και ιδιαίτερα ο Κριστιάν Καρεμπέ που ήταν και ο μεγάλος υποστηρικτής του. Όμως, φάνηκε ότι δεν πάει άλλο και έτσι αναγκαστικά ήρθε η αλλαγή. Η φιλοσοφία μου ήταν και θα είναι πάντα, στηρίζουμε τον κάθε προπονητή, γιατί μόνο έτσι μπορεί να «σαλπάρει» ένα μεγάλο καράβι όπως είναι αυτό του Ολυμπιακού. Βρήκε προπονητή η διοίκηση που πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει ώστε να γίνει το cabac και να βρει η ομάδα και πάλι τον δρόμο της.

Έστω και αν όλα αυτά συμβαίνουν σε μια δύσκολη χρονικά στιγμή και με μια μεγάλη αποτυχία από την προσπάθεια να μπει η ομάδα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ. Μεγάλες αλλαγές και στο ρόστερ. Ξεκαθάρισμα και πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές. Αλλάζουν όλα στο Ρέντη και χρειάζεται υπομονή και στήριξη σε αυτή την προσπάθεια. Ναι καλή είναι η κριτική, αρκεί να είναι καλοπροαίρετη.

Ο Κορμπεράν είναι ένας νέος προπονητής με φιλοδοξίες και καλό βιογραφικό, αλλά φυσικά και αυτός θα κριθεί από την δουλειά και από τα αποτελέσματα, όπως κρίνονται όλοι στην πορεία. Όσο για τους αντιπάλους μη βιάζεστε να πανηγυρίζετε για την σύγχυση και την κατάσταση  που επικρατεί στον Ολυμπιακό, γιατί μπορεί τον Αύγουστο να χαμογελάτε, αλλά τον Μάιο θα «κάνουμε ταμείο».

Ένας οργανισμός με τέτοια δυναμική και μαθημένος στον πρωταθλητισμό δεν μπορείς να μη τον υπολογίζεις. Πανηγυρίζουν όλοι για τα όσα συμβαίνουν στον σύλλογο, αλλά δεν λαμβάνουν υπ’ όψη τους σοβαρά, ότι και άλλες φορές έχουμε δει το ίδιο «έργο», όμως ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει μάθει να  ξεπερνάει τις δυσκολίες και τα προβλήματα και να επιστρέφει το ίδιο δυνατός.

Όσο για τα ερωτηματικά για το ποιος μπορεί να είναι ο Ισπανός τεχνικός που επέλεξε η διοίκηση, λίγο υπομονή. Τα ίδια έλεγαν και όταν ήρθε ο Βαλβέρδε, ο Σίλβα ο Μίτσελ ο Μαρτίνς που δεν είχαν  «βαρύ» βιογραφικό, αλλά πέτυχαν πολλά και άφησαν την σφραγίδα τους στην ομάδα, με τίτλους και επιτυχίες. Υπομονή μέχρι το Μάιο κύριοι…..