Οι «ερυθρόλευκοι» ξεπέρασαν το εμπόδιο του Άρη, με το τελικό 4-2 να αποδεικνύει το ποια ομάδα κυριάρχησε στο «Γ. Καραϊσκάκης». Σκόρερ οι Γκιλιέρμε, Ελ Αραμπί, Ομάρ και Βαλμπουενά για τον Θρύλο. Ρεπορτάζ από τον Μιχάλη Μαχαίρα...

Ολυμπιακός και Άρης κοντράρονταν στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής για τη Super League 1. Γηπεδούχοι οι Πειραιώτες, αφού η αναμέτρηση διεξάγονταν στο «Γ. Καραϊσκάκης». Στόχος για την ομάδα μας μονάχα η νίκη και το τρίποντο, το οποίο θα έδινε αέρα κορυφής στον Θρύλο, από τον διώκτη του ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Μαρτίνς αντιμετώπιζε κάποιες απουσίες των Ποντένσε, Μπενζιά και Μπρούνο λόγω τραυματισμών, ενώ και οι Φορτούνης, Τοροσίδης, Ραντζέλοβιτς έμειναν εκτός αποστολής. Για τον Άρη, εκτός ήταν ο Κουέστα, λόγω κάποιων ενοχλήσεων στον ώμο.

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς παρατάχθηκε με το 4-3-3 και επιστροφή του Γκιλιερμε στη μεσαία γραμμή. Πιο συγκεκριμένα, ο Σα ξεκίνησε στην «ερυθρόλευκη» εστία, με τους Τσιμίκα-Ομάρ να βρίσκονται στα άκρα της άμυνας και τους Μπα-Σεμέδο στο κέντρο της. Οι Καμαρά-Γκιλιέρμε-Μπουχαλάκης βρέθηκαν ακριβώς μπροστά τους, ενώ στις πτέρυγες της επίθεσης βρέθηκαν οι Βαλμπουενά και Μασούρας. Μοναδικός φορ ο Ελ Αραμπί.

Για τον Άρη και τον Μίκαελ Ένινγκ, είδαμε τον Έμαν στην εστία της ομάδας του, οι Ρόουζ και Κόρχουτ στα άκρα και οι Δεληζήσης-Βέλεθ στο κέντρο της άμυνας. Ματίγια και Αμπού στο κέντρο, με τον Λάρσον ως «δεκάρι». Στις πτέρυγες βρέθηκε ο Μαντσίνι με τον Φέτφα και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ιντέγε.

Πυροβόλησε ο Θρύλος με… 3 σφαίρες! 

Με το ξεκίνημα της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός μπήκε αρκετά δυναμικά στο ματς. Κυριάρχησε στα πρώτα λεπτά και ήταν θέμα χρόνου να ανοίξει το σκορ. Ο Άρης απείλησε στο 13’ με τον Λάρσον με δύο προσπάθειες. Οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν στο 14’ με την κεφαλιά του Βαλμπουενά, όμως στο 22’ έγινε το 1-0. Ο Γκιλιέρμε, ο οποίος επέστρεψε στην βασική ενδεκάδα του Θρύλου, μετά από κόρνερ του Βαλμπουενά και κεφαλιά του Σεμέδο, με ριμπάουντ ο Βραζιλιάνος πήρε την προβολή και έκανε το 1-0.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Ελ Αραμπί σκόραρε κι εκείνος, όταν μετά από κλέψιμο του Καμαρά από τον Δεληζήση, ο Αφρικανός έδωσε στον Μασούρα, με εκείνον να κάνει τη σέντρα από δεξιά και τον Μαροκινό να παίρνει την κεφαλιά από κοντά, διπλασιάζοντας τα «ερυθρόλευκα» γκολ.

Στο 37’ της αναμέτρησης, σε μια παράξενη φάση, ο Άρης μείωσε, με τον Ρόουζ όμως να βρίσκεται ξεκάθαρα εκτεθειμένος με την κεφαλιά που πήρε. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR, όμως ο Κομίνης έδειξε σέντρα και το ματς συνεχίστηκε με το 2-1. Στο 43’ της αναμέτρησης, ο Ιντέγε τραυματίστηκε, με τον Ένινγκ να τον αντικαθιστά πριν το ημίχρονο, με τον Ντιγκινί.

Όμως, στο 44’ είχε και γλυκό για τον Θρύλο, με τον Ομάρ να σουτάρει δυνατά και να κεραυνοβολεί τον Έμαν, κάνοντας το 3-1, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Δε σταμάτησε το «πολυβόλο» Θρύλος…

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός έψαξε το 4ο γκολ, με αποτέλεσμα στο 61’ να κερδίσει πέναλτι. Ο Βέλεθ ανέτρεψε τον Βαλμπουενά, με τον Γάλλο να ευστοχεί στην εκτέλεση κάνοντας το 4-1. Στο επόμενο λεπτό, ο Μαρτίνες μπήκε στο ματς στη θέση του Φετφατζίδη, ενώ και ο Σόουζα πέρασε στην αναμέτρηση αντί του Βέλεθ.

Στο 70’ ήταν σειρά του Θρύλου να κάνει την αλλαγή, με τον Λοβέρα να περνά στη θέση του Βαλμπουενά, με τον Γάλλο σταρ να αποθεώνεται από τον «ερυθρόλευκο» ΛΑΟ.

Στο 72’ της συνάντησης, ο Ρόουζ σκόραρε από κοντά με προβολή ύστερα από πάσα του Δεληζήση με τον αγκώνα, ενώ είχε προηγηθεί σουτ του Λάρσον στο δοκάρι. Ακυρώθηκε το τέρμα, αφού η φάση ελέγχθηκε από το VAR. Καταλογίστηκε οφσάιντ ο Λάρσον.

Λίγα λεπτά πριν το 80′, ο Ελ Αραμπί αποχώρησε με τον Σουντανί να περνά εντός αγώνα. Ο Ντιγκινί κατάφερε να μειώσει τελικά σε 4-2, χάρη σε σουτ από πλάγια θέση, το οποίο κέρδισε τον Σα.

Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι, μιας και το ματς είχε κριθεί, με τις δύο ομάδες να ρίχνουν το ρυθμό. Οι καθυστερήσεις ήταν 5′.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τσιμίκας, Μπα, Σεμέδο, Ομάρ, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά, Γκιγέρμε, Μασούρας, Ελ Αραμπί.

ΑΡΗΣ: Εμαν, Ρόουζ, Κόρχουτ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Μπα, Ματίγια, Μαντσίνι, Φετφατζίδης, Λάρσον, Ιντέγε.