Το σπουδαίο ευχαριστήριο μήνυμα της Χριστίνας Τσιλιγκίρη στους εργαζόμενους ανθρώπους του Σταδίου Ειρήνης και φιλίας

Μετά από ενέργειες του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, του Δήμου Πειραιά και του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου, αποφασίστηκε η ανακαίνιση του γηπέδου 11χ11 υπάρχει στις εγκαταστάσεις του Σταδίου προκειμένου η ομάδα του Εθνικού Πειραιώς να μπορεί να το δηλώσει ως έδρα.
Αναλυτικότερα το Σ.Ε.Φ. παραχώρησε στον Δήμο Πειραιά το γήπεδο ποδοσφαίρου, στο οποίο ο δήμος θα προχωρήσει στη δημιουργία κερκίδας 1500 θέσεων, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ από ίδια έσοδα και μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά. Παράλληλα, ο δήμος θα προχωρήσει και σε λειτουργικές παρεμβάσεις, ώστε να δημιουργηθεί ένα γήπεδο που θα πληροί τις προδιαγραφές της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας. Σημειώνεται ότι, και οι υπόλοιπες ομάδες του Πειραιά που προπονούνται στο ίδιο γήπεδο, θα απολαμβάνουν καλύτερες υπηρεσίες.
Η συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του ποδοσφαίρου και τον λόγο πήραν η πρόεδρος του ΣΕΦ, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μωράλης, ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ, Ιωσήφ Βουράκης και ο πρόεδρος του Εθνικού Πειραιώς, Γιάννης Πατλάκας.

Η πρόεδρος του ΣΕΦ, Χριστίνα Τσιλιγκίρη τόνισε:

«Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, από την πρώτη στιγμή, έχει θέσει ως στόχο να συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.
Μέσα από αυτήν την διαδικασία, το ΣΕΦ έχει ως παράπλευρο καθήκον. Την αυτοβελτίωση και μια μακρά διαδικασία επούλωσης πληγών και άσχημων μνημών. Αυτές τις ημέρες, άλλωστε, τα Στάδια της χώρας βρίσκονται στο επίκεντρο.
Ως διοίκηση του ΣΕΦ, τα τελευταία χρόνια έχουμε θέσει στο προσκήνιο τον αθλητισμό. Με διάφορες δράσεις που πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις μας. Με την εφαρμογή του master plan μας θέτουμε ως προτεραιότητα τον εκσυγχρονισμό του Σταδίου μας. Με αλλαγές που θα του επιτρέψουν να μεταβεί σε μια νέα ψηφιακή και συνάμα πράσινη πραγματικότητα.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα πραγματοποιούνται πληθώρα δράσεων στις εγκαταστάσεις του Σταδίου. Τόσο για τον αθλητισμό, όσο και για τον πολιτισμό. Για αυτό και το μότο μας είναι το 1 Στάδιο με 1000 πρόσωπα. Και προσπαθούμε καθημερινά, να το υπηρετήσουμε μέσα από συνέργειες και σκληρή δουλειά.
Μέσα από το master plan μας για την ολική ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, με έξυπνα παγκάκια, περιπατητικές διαδρομές και ποδηλατικές διόδους. Ένα ΣΕΦ που αξίζει σε εμας του πολίτες της Αττικής.

Μέσα από την ανάπλαση της ακτής Δηλαβέρη, σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο, με νεα γεφυράκια και μια ξεχωριστή όαση πρασίνου για τους δημότες του Πειραιά.

Μέσα από την ανάπλαση της Μαρίνας Φάληρο, σε συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία. Το ΣΕΦ βελτιώνεται από γωνιά σε γωνιά των 500 περίπου στρεμμάτων που διαθέτει.
Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε ενέργειες για ένα Στάδιο υπερσύγχρονο, πλήρως προσβάσιμο και φιλικό για όλους, αθλητές και διερχόμενους.
Το ποδοσφαιρικό γήπεδο 11χ11 στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας αποτελεί ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο του οργανισμού μας που επι νοικιάζουμε επι σειρά ετών στον δήμο Πειραιά με σκεπτικό την διευκόλυνση των ποδοσφαιρικών ομάδων της ευρύτερης περιοχής, αλλά και την προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους. Είναι μια από τις τελευταίες πινελιές στον καμβά των παρεμβάσεων μας.
Ο Δήμος Πειραιά, σε συνεργασία με το ΣΕΦ και τον Ο.Π.Α.Ν. θα εκκινήσουν το επόμενο διάστημα όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το ποδοσφαιρικό γήπεδο να γίνει κατάλληλο για να δηλωθεί ως επίσημη έδρα από την ομάδα του Εθνικού Πειραιώς.
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, με τον οποίο έχουμε μια αγαστή συνεργασία. Να του ευχηθώ και καλή επιτυχία στις εκλογές της Κυριακής».

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ανέφερε τα εξής:

«Σήμερα είναι μια ευχάριστη ημέρα με καλά νέα για τον ποδοσφαιρικό Εθνικό. Ο οποίος αποκτά τη δική του έδρα στο Σ.Ε.Φ., προκειμένου να αγωνίζεται από 1-1-2024 στην πόλη του. Και να μην αναγκάζεται να πηγαίνει σε αθλητικούς χώρους άλλων δήμων. Ήταν ένα αίτημα του Εθνικού να αγωνιστεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Σε αυτό το πλαίσιο προχωρήσαμε στις απαιτούμενες ενέργειες. Με την Πρόεδρο του Σ.Ε.Φ. και τον Ο.Π.Α.Ν. και σήμερα υπογράψαμε την παραχώρηση του γηπέδου 11×11 προς τον Δήμο Πειραιά, έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην κατασκευή κερκίδας 1500 θέσεων και σε λειτουργικές παρεμβάσεις, για να αγωνίζεται ο Εθνικός υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Στόχος μας ασφαλώς είναι να αποκτήσει ο Εθνικός συνολικά μια σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση στο Σχιστό.
Μένει να ξεκαθαριστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς για να προχωρήσουμε και πιστεύω πως το 2024 θα έχουμε καλά νέα με το Σχιστό. Παράλληλα, στο γήπεδο του Σ.Ε.Φ. θα προπονούνται και οι υπόλοιπες ομάδες όπως μέχρι σήμερα.
Είναι μία καλή συνέργεια μεταξύ τεσσάρων μερών, του Δήμου Πειραιά, του Ο.Π.Α.Ν., του Σ.Ε.Φ. και του Εθνικού και θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πρόεδρο του Σ.Ε.Φ. Χριστίνα Τσιλιγκίρη για την αγαστή μας συνεργασία. Είναι μία αρχή για να λυθεί αυτό το πρόβλημα που ταλαιπωρεί τον Εθνικό 19-20 χρόνια. Ως Δημοτική Αρχή θα είμαστε πάντα κοντά στα σωματεία της πόλης μας, συμβάλλοντας από την πλευρά μας και στον βαθμό του εφικτού, στην εξεύρεση χώρων άθλησης και σαφώς στη δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών».

 

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24