Ολυμπιακός: Η επιβεβαιωμένη απώλεια με τον Κουτσίδη
Η αποχώρηση του Κουτσίδη χωρίς αντάλλαγμα είναι η μόνη επιβεβαιωμένη απώλεια για τον Ολυμπιακό, ενώ η υπόθεση Γκαρσία παραμένει αδιευκρίνιστη.
Η τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου άφησε τον Ολυμπιακό με δύο ιστορίες που, στην πρώτη ματιά, μοιάζουν να λένε το ίδιο πράγμα: ότι η ομάδα έχασε από τα χέρια της κάτι πολύτιμο. Ο Ισίδωρος Κουτσίδης έφυγε ελεύθερος για την Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ, ενώ η Racing Santander ανακοίνωσε τον Πάμπλο Γκαρσία έπειτα από μεταγραφή του από τη Μπέτις, με τον Ολυμπιακό όμως να έχει διαψεύσει επίσημα ότι κινήθηκε γι’ αυτόν. Δύο ειδήσεις, μία μόνο επιβεβαιωμένη αιτία ανησυχίας.
Ο 21χρονος στόπερ ήταν αρχηγός στην κατάκτηση του Youth League το 2024 και είχε 46 συμμετοχές με τη Β’ ομάδα στη Super League 2. Η Μπράουνσβαϊγκ τον ανακοίνωσε ως ελεύθερο, με συμβόλαιο έως το 2029 και το Νο.23 στην πλάτη. Περισσότερες λεπτομέρειες για τη μετακόμισή του υπάρχουν στο σχετικό ρεπορτάζ για τον Κουτσίδη.
Το γεγονός ότι ένας παίκτης με τέτοιο βιογραφικό στην ακαδημία έφυγε χωρίς αντάλλαγμα είναι από μόνο του θέμα συζήτησης, ανεξάρτητα από το αν συνδέεται με ευρύτερο σχεδιασμό ή με απλή έλλειψη ανανέωσης συμβολαίου· η πηγή δεν διευκρινίζει τι ακριβώς προηγήθηκε. Το ζήτημα εντάσσεται στη γενικότερη εικόνα των αποχωρήσεων από τον Ολυμπιακό αυτό το καλοκαίρι.
Το «θέμα» Γκαρσία: στόχος που χάθηκε ή ιστορία που δεν στάθηκε ποτέ;
Εδώ χρειάζεται προσοχή. Οι ερυθρόλευκοι διέψευσαν ότι κινήθηκαν για τον 20χρονο εξτρέμ, ο οποίος υπέγραψε στη Racing Santander με συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2030 μετά από συμφωνία με τη Μπέτις. Δεν υπάρχει επιβεβαιωμένη μαρτυρία ότι ο Γκαρσία απέρριψε πρόταση του Ολυμπιακού· αντίθετα, η μόνη επίσημη θέση του συλλόγου είναι η διάψευση, οπότε η αφήγηση περί «χαμένου στόχου» παραμένει αδιευκρίνιστη.

Ό,τι κι αν ίσχυε στα παρασκήνια, το επιβεβαιωμένο κομμάτι της ιστορίας είναι ένα: ο Ολυμπιακός έχασε έναν αρχηγό της ακαδημίας του ως ελεύθερο. Το πώς θα διαχειριστεί αντίστοιχες περιπτώσεις στο μέλλον, σε συνδυασμό με τη γενικότερη μεταγραφική στρατηγική του συλλόγου, θα δείξει αν η βραδιά της 1ης Σεπτεμβρίου ήταν εξαίρεση ή σύμπτωμα.