Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εξετάζει κρίσιμες αλλαγές.

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στην τελική ευθεία για το μεγάλο ντέρμπι απέναντι στον ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και όλα δείχνουν πως ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει ήδη καταλήξει στον βασικό κορμό της ενδεκάδας. Οι επιλογές του Βάσκου τεχνικού μοιάζουν πλέον αρκετά συγκεκριμένες, καθώς το φινάλε της σεζόν δεν αφήνει πολλά περιθώρια για πειραματισμούς.

Ο έμπειρος προπονητής γνωρίζει άριστα τον τρόπο παιχνιδιού του Ραζβάν Λουτσέσκου και περιμένει έναν ιδιαίτερα απαιτητικό αγώνα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τον Ρουμάνο τεχνικό, αφού οι δύο προπονητές έχουν πλέον ξεκάθαρη εικόνα ο ένας για τη φιλοσοφία του άλλου μέσα από τις συνεχόμενες μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Στο μεγάλο ερώτημα της ενδεκάδας, πολλά φαίνεται να κρίνονται στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Φρανσίσκο Ορτέγκα δυσκολεύτηκε αρκετές φορές φέτος απέναντι στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς και αυτό το στοιχείο βάζει δυνατά στο κάδρο τον Μπρούνο Ονιεμαέτσι. Ο Νιγηριανός ακραίος αμυντικός προσφέρει περισσότερη ένταση και ταχύτητα στο ανασταλτικό κομμάτι, κάτι που ίσως θεωρηθεί απαραίτητο για να περιοριστεί ο Σέρβος εξτρέμ του ΠΑΟΚ.

Παράλληλα, έντονη συζήτηση υπάρχει και για τη δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού. Το δίδυμο Κοστίνια – Ροντινέι δεν έπεισε απόλυτα στα τελευταία παιχνίδια και ο Μεντιλίμπαρ εξετάζει σοβαρά νέα προσέγγιση. Εκεί εμφανίζεται δυναμικά το όνομα του Ντανιέλ Ποντένσε.

Ο Πορτογάλος εξτρέμ πέρασε ως αλλαγή στην Τούμπα και κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να δώσει ενέργεια, ταχύτητα και φαντασία στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων». Οι κινήσεις του έδειξαν ποδοσφαιριστή αποφασισμένο να ξανακερδίσει πρωταγωνιστικό ρόλο. Μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες, ο Ποντένσε έμοιαζε να βρίσκεται πίσω στις επιλογές, κυρίως μετά τη μέτρια εικόνα που παρουσίασε απέναντι στην ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη.

Οι αντιδράσεις της εξέδρας είχαν επηρεάσει αισθητά την ψυχολογία του και αυτό φαινόταν ακόμη και στις προπονήσεις. Ωστόσο, η εικόνα του στο τελευταίο παιχνίδι έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Μεντιλίμπαρ πως παραμένει έτοιμος να βοηθήσει σε κρίσιμο σημείο της χρονιάς.

Αν τελικά ο Ποντένσε βρεθεί στο αρχικό σχήμα, τότε ο Ροντινέι αναμένεται να επιστρέψει στη φυσική του θέση στην άμυνα, με τον Κοστίνια να μένει εκτός βασικής ενδεκάδας. Οι τελικές αποφάσεις θα ξεκαθαρίσουν λίγο πριν από τη σέντρα, όμως στον Ολυμπιακό γνωρίζουν ότι το ματς με τον ΠΑΟΚ μπορεί να καθορίσει πολλά για την ψυχολογία και τη συνέχεια της ομάδας.

Μιχάλης Μαχαίρας

Γεννημένος στη χρυσή γενιά των 90’s, ένας άκρως ενεργητικός χαρακτήρας, με μια μπάλα του μπάσκετ στο χέρι, και στο άλλο το κασκόλ του ΘΡΥΛΟΥ, φορώντας φυσικά την ένδοξη «ερυθρόλευκη» με τον Έφηβο στο στήθος. Ήρωάς του ο τεράστιος Βραζιλιάνος μάγος «Ζιο», με τον οποίο είναι ερωτευμένος.

Παρακολουθεί χρόνια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος του πλανήτη, με τους πιο …τρελούς οπαδούς. Είναι η πρώτη σκέψη αφότου ξυπνήσει και η τελευταία πριν κοιμηθεί. Απ’ το μαιευτήριο, ακούγεται πως η πρώτη εμφάνιση έγινε με ένα στυλό και ένα χαρτί. Δεν ήταν τυχαίο… Μεγαλώνοντας, έπρεπε να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο, και να το εξασκήσει, γράφοντας κυρίως για αθλητικά, αφού ο έρωτας με τον ΘΡΥΛΟ είχε καταλήξει σε …γάμο ζωής!

Στην πρώτη έκθεσή του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς! Σπούδασε στο Queen Margaret University of Edinburgh (BA In Media Productions/Journalism). Αρκετά πολυάσχολος, έχει ασχοληθεί με ραδιόφωνο και πληθώρα αθλητικών σαιτ και μπλόγκ (ως προς τη δημιουργία, αλλά και ως προς την αρθρογραφία), αθλητικών και μη, αφού η δημιουργία κειμένων και η αποτύπωση της σκέψης στο χαρτί, είναι η απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση της ημέρας… Μιλάει λίγο, εκεί που πρέπει, γράφει πολύ.

Εάν δε δημιουργεί κείμενα, θα τον βρείτε στο πλησιέστερο γήπεδο μπάσκετ. Για τους πιστούς αναγνώστες και συνοδοιπόρους, η νέα του «ερυθρόλευκη στέγη» είναι το thrylos24.gr, γράφοντας για τον πρώτο του έρωτα και τον παντοτινό…