Η Δέσποινα Δρακωτού εντυπωσιάζει στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, με τρομερά νούμερα και αλλεπάλληλες διακρίσεις στο πόλο.

Η Δέσποινα Δρακωτού εξελίσσεται σε ένα από τα πιο δυνατά «χαρτιά» του ελληνικού πόλο, πραγματοποιώντας εντυπωσιακή πορεία στις Ηνωμένες Πολιτείες με το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Η νεαρή αθλήτρια του Ολυμπιακού επιβεβαιώνει τις υψηλές προσδοκίες, αφήνοντας το στίγμα της από την πρώτη κιόλας χρονιά στο κολλεγιακό πρωτάθλημα.

Στην παρθενική της σεζόν, η Δρακωτού παρουσίασε εντυπωσιακή σταθερότητα και παραγωγικότητα. Ολοκληρώνοντας μάλιστα την κανονική περίοδο με 37 γκολ. Μάλιστα, βρήκε δίχτυα στα 15 από τα 18 παιχνίδια της ομάδας της, ενώ σε 12 εξ αυτών σημείωσε περισσότερα από ένα τέρματα, δείχνοντας εξαιρετική συνέπεια στην επίθεση.

Η συνεισφορά της, όμως, δεν περιορίζεται στο σκοράρισμα. Με 24 ασίστ, αποτέλεσε βασικό «δημιουργό» για το σύνολο της Καλιφόρνιας, ενώ κατέγραψε και 26 κλεψίματα, αποδεικνύοντας τη σημαντική της συμβολή και στο αμυντικό κομμάτι. Παράλληλα, τα 13 μπλοκ εντός πεδιάς επιβεβαιώνουν την πληρότητα του παιχνιδιού της.

Οι εμφανίσεις της δεν πέρασαν απαρατήρητες. Η Δρακωτού κατέκτησε έξι φορές τον τίτλο της κορυφαίας πρωτοεμφανιζόμενης της εβδομάδας. Μια επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για το πανεπιστήμιό της. Παράλληλα, αναδείχθηκε κορυφαία freshman της χρονιάς, ενώ συμπεριλήφθηκε και στις κορυφαίες επτά αθλήτριες της σεζόν.

Η παρουσία της στη λίστα των υποψήφιων για τα βραβεία Cutino, ανάμεσα στις 20 κορυφαίες παίκτριες, αποτελεί ακόμη μία απόδειξη της αξίας της. Το γεγονός ότι είναι η μοναδική πρωτοετής στη συγκεκριμένη λίστα κάνει το επίτευγμά της ακόμη πιο ξεχωριστό.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος, καθώς διαθέτει στο ρόστερ του μία αθλήτρια που ήδη ξεχωρίζει σε διεθνές επίπεδο και προμηνύει ένα λαμπρό μέλλον για το ελληνικό πόλο.

Μιχάλης Μαχαίρας

Γεννημένος στη χρυσή γενιά των 90’s, ένας άκρως ενεργητικός χαρακτήρας, με μια μπάλα του μπάσκετ στο χέρι, και στο άλλο το κασκόλ του ΘΡΥΛΟΥ, φορώντας φυσικά την ένδοξη «ερυθρόλευκη» με τον Έφηβο στο στήθος. Ήρωάς του ο τεράστιος Βραζιλιάνος μάγος «Ζιο», με τον οποίο είναι ερωτευμένος.

Παρακολουθεί χρόνια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος του πλανήτη, με τους πιο …τρελούς οπαδούς. Είναι η πρώτη σκέψη αφότου ξυπνήσει και η τελευταία πριν κοιμηθεί. Απ’ το μαιευτήριο, ακούγεται πως η πρώτη εμφάνιση έγινε με ένα στυλό και ένα χαρτί. Δεν ήταν τυχαίο… Μεγαλώνοντας, έπρεπε να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο, και να το εξασκήσει, γράφοντας κυρίως για αθλητικά, αφού ο έρωτας με τον ΘΡΥΛΟ είχε καταλήξει σε …γάμο ζωής!

Στην πρώτη έκθεσή του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς! Σπούδασε στο Queen Margaret University of Edinburgh (BA In Media Productions/Journalism). Αρκετά πολυάσχολος, έχει ασχοληθεί με ραδιόφωνο και πληθώρα αθλητικών σαιτ και μπλόγκ (ως προς τη δημιουργία, αλλά και ως προς την αρθρογραφία), αθλητικών και μη, αφού η δημιουργία κειμένων και η αποτύπωση της σκέψης στο χαρτί, είναι η απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση της ημέρας… Μιλάει λίγο, εκεί που πρέπει, γράφει πολύ.

Εάν δε δημιουργεί κείμενα, θα τον βρείτε στο πλησιέστερο γήπεδο μπάσκετ. Για τους πιστούς αναγνώστες και συνοδοιπόρους, η νέα του «ερυθρόλευκη στέγη» είναι το thrylos24.gr, γράφοντας για τον πρώτο του έρωτα και τον παντοτινό…