Οι «ερυθρόλευκες» γύρισαν δύο φορές το ματς και πήραν την πρώτη ιστορική νίκη τους στο Γυναικείο Champions League.

Στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» γράφτηκε ιστορία, με τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού να υποτάσσει την πανίσχυρη Ετσατσίμπασι και να πανηγυρίζει το τεράστιο 3-2 για τη 2η αγωνιστική του Champions League. Οι «ερυθρόλευκες» μπήκαν αποφασισμένες να διεκδικήσουν το πρώτο τους θετικό αποτέλεσμα στη διοργάνωση. Απέναντι όμως σε έναν πραγματικό κολοσσό του ευρωπαϊκού βόλεϊ. Κι όμως, τίποτα δεν τις σταμάτησε.

Η ομάδα του Πειραιά βρέθηκε από νωρίς να κυνηγάει το σκορ, καθώς οι Τουρκάλες πήραν το πρώτο σετ και στη συνέχεια το προβάδισμα με 1-2. Παρ’ όλα αυτά, ο Ολυμπιακός γύρισε το παιχνίδι με συγκλονιστική αποφασιστικότητα. Με τεράστια ενέργεια, καλές επιλογές στην επίθεση και πολύ δυνατά σημεία στο σερβίς, οι παίκτριες του Θρύλου άρπαξαν το τέταρτο σετ. Έστειλαν το ματς στο τάι μπρέικ και εκεί έδειξαν χαρακτήρα μεγάλης ομάδας.

Ολυμπιακός – Εξατσίμπασι 3-2: Ιστορική νίκη με επική ανατροπή για τις Γυναίκες του Θρύλου
Ολυμπιακός – Εξατσίμπασι 3-2: Ιστορική νίκη με επική ανατροπή για τις Γυναίκες του Θρύλου

Το στατιστικό κομμάτι αποδεικνύει την ποιότητα και τη συγκέντρωση των «ερυθρόλευκων» παικτριών. Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 9 άσους, 56 κερδισμένες επιθέσεις, 13 μπλοκ και εκμεταλλεύτηκε τα 31 λάθη της Ετσατσίμπασι. Από την άλλη πλευρά, οι Τουρκάλες κατέγραψαν 3 άσους, 58 επιθέσεις και 16 μπλοκ. Αλλά λύγισαν όταν η πίεση κορυφώθηκε στο πέμπτο σετ.

Η νίκη αυτή είναι δίχως καμία αμφιβολία ένα ηχηρό μήνυμα ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να σταθεί απέναντι σε κάθε αντίπαλο της διοργάνωσης. Η ομαδάρα μας έδειξε ψυχή, καθαρό μυαλό και τεράστιο πάθος, στοιχεία που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη συνέχεια της ευρωπαϊκής της πορείας.

Οι «ερυθρόλευκες» κέρδισαν το χειροκρότημα του κόσμου. Ενώ απέδειξαν ότι όταν λειτουργούν ενωμένες, μπορούν να ρίξουν στο καναβάτσο ακόμη και μία από τις πιο ισχυρές ομάδες της Ευρώπης.

Μιχάλης Μαχαίρας

Γεννημένος στη χρυσή γενιά των 90’s, ένας άκρως ενεργητικός χαρακτήρας, με μια μπάλα του μπάσκετ στο χέρι, και στο άλλο το κασκόλ του ΘΡΥΛΟΥ, φορώντας φυσικά την ένδοξη «ερυθρόλευκη» με τον Έφηβο στο στήθος. Ήρωάς του ο τεράστιος Βραζιλιάνος μάγος «Ζιο», με τον οποίο είναι ερωτευμένος.

Παρακολουθεί χρόνια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος του πλανήτη, με τους πιο …τρελούς οπαδούς. Είναι η πρώτη σκέψη αφότου ξυπνήσει και η τελευταία πριν κοιμηθεί. Απ’ το μαιευτήριο, ακούγεται πως η πρώτη εμφάνιση έγινε με ένα στυλό και ένα χαρτί. Δεν ήταν τυχαίο… Μεγαλώνοντας, έπρεπε να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο, και να το εξασκήσει, γράφοντας κυρίως για αθλητικά, αφού ο έρωτας με τον ΘΡΥΛΟ είχε καταλήξει σε …γάμο ζωής!

Στην πρώτη έκθεσή του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς! Σπούδασε στο Queen Margaret University of Edinburgh (BA In Media Productions/Journalism). Αρκετά πολυάσχολος, έχει ασχοληθεί με ραδιόφωνο και πληθώρα αθλητικών σαιτ και μπλόγκ (ως προς τη δημιουργία, αλλά και ως προς την αρθρογραφία), αθλητικών και μη, αφού η δημιουργία κειμένων και η αποτύπωση της σκέψης στο χαρτί, είναι η απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση της ημέρας… Μιλάει λίγο, εκεί που πρέπει, γράφει πολύ.

Εάν δε δημιουργεί κείμενα, θα τον βρείτε στο πλησιέστερο γήπεδο μπάσκετ. Για τους πιστούς αναγνώστες και συνοδοιπόρους, η νέα του «ερυθρόλευκη στέγη» είναι το thrylos24.gr, γράφοντας για τον πρώτο του έρωτα και τον παντοτινό…