Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την ΑΕΚ στο πρώτο ντέρμπι του 2021 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και πήρε άνετη νίκη με 3-0. Τρομερός ο «φονιάς» Ελ Αραμπί, πέτυχε δύο γκολ στο 13' και στο 68', με τα οποία «κλείδωσε» τη νίκη η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Βαλμπουενά διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 90' με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος και έκανε επάνοδο στα γήπεδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ρεπορτάζ του Αντώνη Κόκκινου!

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με 4-2-3-1 με διάθεση να παίξει επιθετικά και όχι με τριάδα στα χαφ. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Σα, δεξιά στην άμυνα ο Ραφίνια, αριστερά ο Χολέμπας και τα δύο στόπερ ήταν ο Μπα με τον Σεμέδο. Το δίδυμο στα χαφ αποτέλεσαν οι Εμβιλά και Καμαρά. Ο Κώστας Φορτούνης που είναι σε τρομερή κατάσταση, ήταν ο οργανωτής των «ερυθρολεύκων», από τη στιγμή που ο Βαλμπουενά δεν ήταν απόλυτα έτοιμος. Στο ένα άκρο της επίθεσης ήταν ο Μπρούμα, σε μια επιλογή έκπληξη και στο άλλο ο Βρουσάι. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Ελ Αραμπί.

ΘΥΡΑ 7: «Δεν υπάρχουν αρχηγοί αλλά Ολυμπιακοί – Αδέρφια είμαστε μαζί σας»
ΘΥΡΑ 7: «Δεν υπάρχουν αρχηγοί αλλά Ολυμπιακοί – Αδέρφια είμαστε μαζί σας»

Ο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με 4-2-3-1 και τον Παναγιώτη Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ήταν ο Μπακάκης, στο κέντρο της άμυνας οι Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου και αριστερά ο Λόπες. Στα χαφ οι Κρίστιτσιτς και Σιμόες. Για την κορυφή της επίθεσης ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε τον Ανσαριφάρντ, ενώ πίσω του ξεκίνησαν οι Λιβάι Γκαρσία (δεξιά), Μάνταλος, Λιβάγια (αριστερά).

Κατοχή, πίεση και πρώτη μεγάλη ευκαιρία

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ καλύτερα στο ματς, με όρεξη να επιτεθεί, είχε την κατοχή της μπάλας και έψαχνε τους διαδρόμους προς την εστία της ΑΕΚ. Ο Χιμένεθ είχε δώσει ξεκάθαρη εντολή να περιμένουν τον Ολυμπιακό οι παίκτες του και η πρώτη καλή στιγμή δεν άργησε να έρθει για τους «ερυθρολεύκους». Ο Χολέμπας βγήκε από τα αριστερά, έκανε το γύρισμα μέσα στην περιοχή, αλλά ο Ελ Αραμπί δεν έπιασε το πλασέ όπως θα ήθελε και πέρασε άουτ η μπάλα.

Προειδοποίησε μια, εκτέλεσε την δεύτερη
Ο «φονιάς» προειδοποίησε στο 9ο λεπτό και δεύτερη φορά δεν θα αστοχούσε. Στο 13′ ο Εμβιλά τον βρήκε με ωραία σέντρα μέσα στην περιοχή και ο Μαροκινός με πολύ δύσκολη γυριστή κεφαλιά από το πέναλτι περίπου, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσιτώντα. Πραγματικά πολύ δύσκολο γκολ, αλλά ο Ελ Αραμπί έχει αποδείξει ότι μπορεί να σκοράρει με κάθε τρόπο. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού για το 2021.
Καλύτερος και στη συνέχεια, απείλησε για το 2-0
Ο Ολυμπιακός πίεσε για να «καθαρίσει» το παιχνίδι, πατούσε περιοχή συνεχώς, καθώς είχε την κατοχή, με την ΑΕΚ να μην μπορεί να κυκλοφορήσει την μπάλα, ενώ ο Τσιτώντας δεν είχε εμπιστοσύνη στον εαυτό του ξεκάθαρα. Στο 30′ ο Ελ Αραμπί δεν πρόλαβε την μπάλα για να πλασάρει, με τον Τσιτώντα να τον προλαβαίνει τελευταία στιγμή. Στο 33′ ο Φορτούνης μπήκε από τα δεξιά, έκανε το δυνατό διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος, που έκλεισε με 1-0 και τον Ολυμπιακό κυρίαρχο, δίχως να απειληθεί καθόλου.
Παραλίγο το 1-1 από το πουθενά
Η ΑΕΚ ξεκίνησε με αλλαγές το δεύτερο μέρος και άλλαξε η εικόνα της στο γήπεδο. Στο 50′ παραλίγο να κάνει το 1-1 από το πουθενά όμως, μιας και καθαρή ευκαιρία δεν είχε. Έπειτα από διαδοχικές καραμπόλες στην άμυνα του Ολυμπιακού, η μπάλα στρώθηκε στον Σιμόες στο ύψος του πέναλτι περίπου, αλλά πλάσαρε απελπιστικά άουτ, παρότι ήταν φάτσα με το τέρμα.
Η επιστροφή του Ματιέ Βαλμπουενά και κοντά στο 2-0
Στο 61′ ο Βαλμπουενά επέστρεψε στην αγωνιστική δράση έπειτα από περίπου δύο μήνες, καθώς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Μπρούμα. Στο 63′ έκανε την σέντρα από τα δεξιά, ο Ελ Αραμπί πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στο δεύτερο γκολ. Στο 66′ η ΑΕΚ είχε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, όταν ο Μάνταλος βγήκε τετ α τετ, αλλά ο Σα τον σταμάτησε,  ξανασουτάρε έπειτα από λάθος διώξιμο του Μπα και η μπάλα πήγε στο δοκάρι. Γλίτωσε ο Ολυμπιακός το 1-1 σε αυτή τη φάση.
Αφού γλίτωσε το «καθάρισε»
Ο Ολυμπιακός γλίτωσε στην μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ και στην αμέσως επόμενη φάση έκανε το 2-0 με τον «φονιά» ξανά. Στο 69′ η άμυνα της ΑΕΚ τα έκανε όλα λάθος μετά το γέμισμα του Βαλμπουενά, ο Τσιντώτας βγήκε προ του Σεμέδο και έδιωξε πάνω στον Ελ Αραμπί που σκόραρε με δυνατό σουτ και «καθάρισε» το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό.
Το «κλείδωσε» με τις αλλαγές
Ο Μαρτίνς αμέσως μετά το 2-0 έκανε δύο αλλαγές άμεσα, με τον Μπουχαλάκη και τον Ραντζέλοβιτς να παίρνουν τις θέσεις των Φορτούνη και Βρουσάι. Ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε καθόλου στη συνέχεια, υπήρχαν πολλά νεύρα και καθόλου ρυθμός, αλλά αυτό δεν στέρησε το τρίτο γκολ από τον Ολυμπιακό στο φινάλε.
Επέστρεψε με γκολ ο Βαλμπουενά
Στο 90′ ο Βαλμπουενά στριφογύρισε μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, ο Σιμόες τον κράτησε από την φανέλα, τον ανέτρεψε και κέρδισε το πέναλτι. Ο Γάλλος ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση των «ερυθρολεύκων» επί της ΑΕΚ. Πήρε ψυχολογία ο Ματιέ με αυτό το γκολ και επέστρεψε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην αγωνιστική δράση.
Σχόλιο: Πέρα για πέρα δίκαιη η επικράτηση του Ολυμπιακού, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο από την αρχή, εκτός από ένα τέταρτο περίπου στο δεύτερο μέρος. Μια φάση έκανε ουσιαστικά η ΑΕΚ, δεν ισοφάρισε και ο Ολυμπιακός το «καθάρισε». Μεγάλη νίκη, που επέτρεψε στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να κάνει βήμα τίτλου, έπειτα και από την γκέλα του ΠΑΟΚ.
  • Διαιτητής: Ντάνι Μακέλι (Ολλανδία)
  • Βοηθοί: Τσαρλς Σάαπ, Γιάν Ντε Βρις
  • Τέταρτος:  Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)
  • Τα γκολ: (13′, 68′) Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά (90′ πεν.)

Οι ενδεκάδες:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: (Πέδρο Μαρτίνς): Σα – Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας – Εμβιλά, Καμαρά – Βρουσάι, Φορτούνης, Μπρούμα – Ελ Αραμπί.

ΑΕΚ: (Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Λόπες, Σιμόες, Γκαρσία, Μάνταλος, Κρίστιτσιτς, Ανσαριφάρντ, Λιβάγια.

Αντώνης Κόκκινος

Άρρωστος με το ποδόσφαιρο από μικρός και με τον αθλητισμό γενικότερα. Οι πρώτες λέξεις που έμαθε να λέει, ήταν μαμά, μπαμπά και Ολυμπιακός. Θυμάται από πιτσιρικάς να στέκεται μπροστά σε μια τηλεόραση να δει τον Θρύλο. Η αρρώστια του με τον Ζιοβάνι αθεράπευτη, βλέπει ξανά και ξανά τα βιντεάκια του μάγου.

Έχει σπουδάσει στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ (ΚΑΡ) και έχει περάσει από εφημερίδες και sites, με την μεγαλύτερη τιμή για αυτόν να είναι η «Ελευθεροτυπία», που την αποκαλεί το… μεγάλο σχολείο για τον ίδιο. Από το 2014 κάνει αναλύσεις αγώνων σε στοιχηματικά sites, όπου διατηρεί και την προσωπική του στήλη.

Θα τον βρείτε επίσης στο ραδιόφωνο αλλά κάποιες φορές και στην τηλεόραση. Η τρέλα του με τον Ολυμπιακό τεράστια και μέσα από το Thrylos24.gr, θα καταθέτει την άποψη του για την μεγάλη του αγάπη.

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24