Η Ημέρα της γυναικάς βρίσκει εορταζόμενες μεταξύ άλλων και τις παίκτριες του μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού. Το λιγότερο που αξίζουν είναι χρόνια πολλά.

Χρόνια πολλά στα ΘΡΥΛΙΚΑ κορίτσια! Ποιες άλλες; Μα φυσικά τις παίκτριες του μπάσκετ γυναικών  που φέτος έχουν σηκώσει ψηλά την Ερυθρόλευκη. Πρόσφατα τερμάτισαν την πορεία τους στο Eurocup γυναικών κάνοντας την υπέρβαση. Έχουν βάλει στόχο το νταμπλ και θα παλέψουν με τις «αιώνιες» αντίπαλές τους του Παναθηναϊκού γιαυτό.

Σήμερα όμως είναι η μέρα τους. Γιατί είναι η μέρα που κάθε γυναίκα γιορτάζει το γεγονός ότι έχει δικαιώματα. Δικαίωμα να παίζει, να έχει ίση αμοιβή, ίση συμμετοχή στον αθλητισμό, στην παιδεία, την υγεία και την κοινωνία. Ότι έχει δικαίωμα στη μητρότητα.

Δίπλα στον Θρύλο: Κάρτα Φιλάθλου και Κάρτα μέλους ΟΛΟΙ!
Δίπλα στον Θρύλο: Κάρτα Φιλάθλου και Κάρτα μέλους ΟΛΟΙ!

Ότι γενικώς υπάρχουν άνθρωποι που δεν πιστεύουν στους κάλπικους διαχωρισμούς, όπως το φύλλο, το χρώμα, η φυλή και η σεξουαλική προτίμηση του κάθε ανθρώπου. Και μπορεί τώρα να μην εφαρμόζονται όλα τα δικαιώματα, αλλά εδώ είμαστε όλοι και όλες να παλέψουμε για να το καταφέρουμε.

Το μπάσκετ είναι ΕΝΑ σαν άθλημα! Έχει παράδοση στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια. Περιμέναμε η κατάκτηση του Eurocup από τον Αθηναϊκό θα βελτίωνε την κατάσταση στην Ελλάδα αλλά φευ… Ευτυχώς πριν λίγα χρόνια μπήκε στο παιχνίδι και ο Ολυμπιακός. Αυτό το λέμε γιατί λόγω της δουλειάς που γίνεται στον ερασιτέχνη μπορεί να δώσει στις γυναίκες που θέλουν να ασχολούνται με το μπάσκετ τι κατάλληλες συνθήκες για να το κάνουν.

Ο Ολυμπιακός παρέχει τις συνθήκες και τα κορίτσια το «ανταποδίδουν»

Ο Ολυμπιακός είναι σε πορεία πρωταθλητισμού εδώ και χρόνια. Είναι μεγάλο μέγεθος αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι υπάρχει μια μεγάλη ομάδα που δίνει στις γυναίκες τη δυνατότητα να δοκιμάζουν τον εαυτό τους, τα όριά τους και τις δυνάμεις τους.

Και τα κορίτσια πρωταγωνιστούν. Κανείς δεν πρέπει να έχει παράπονο από εκείνες. Στα 7 χρόνια ζωής του τμήματος οι κοπέλες του Ζίμπαρτς και της Καλτσίδου έκαναν την υπέρβαση στην Ευρώπη και κυνηγούν το νταμπλ. Είναι μπροστά. Υποχρεώσεις, δουλειές το ένα το άλλο τρέχουν, αλλά αυτές εκεί… Τιμούν την Ερυρθόλευκη σε κάθε ματς, σε κάθε γήπεδο…

Γιατί Ολυμπιακός θα πει να ξεπερνάς τα όριά σου. Να έρχεσαι από ταξίδι στη Ρωσία και να νικάς και στην Πυλαία. Τί άλλο να πει κανείς… Ας ελπίσουμε αυτή η καλή ομάδα να έχει συνέχεια και να κρατήσει χρόνια…

Χρόνια πολλά στην προπονήτρια Στέλλα Καλτσίδου και στις παίκτριες του Μπάσκετ Γυναικών! Εύχομαι να κάνουν πραγματικότητα τις επιθυμίες και τα όνειρά τους σε ατομικό – προσωπικό και μπασκετικό – Συλλογικό επίπεδο.

Γκούσταφσον: Η ψηλή που έρχεται να ανεβάσει επίπεδο τον Ολυμπιακό! (pic+vid)
Γκούσταφσον: Η ψηλή που έρχεται να ανεβάσει επίπεδο τον Ολυμπιακό! (pic+vid)
Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24