Ο Ολυμπιακός θέλει να τονώσει το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ του και εξετάζει σοβαρά την περίπτωση του Σάσα Βεζένκοφ.

Ο Ολυμπιακός έχασε τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος υπέγραψε στον Παναθηναϊκό, κι όπως είναι λογικό ο μεταγραφικός του σχεδιασμός διαφοροποιείται. Ο Ντέιβιντ Μπλατ υπολόγιζε με τον Έλληνα φόργουορντ τις επόμενες κινήσεις του και πλέον πρέπει να κινηθεί για την απόκτηση τουλάχιστον ενός γηγενή προκειμένου να τονώσει το ελληνικό στοιχείο των ερυθρόλευκων.

Ο παίκτης που ενδιαφέρει τους Πειραιώτες είναι ο Σάσα Βεζένκοφ, που έμεινε ελεύθερος από τη Μπαρτσελόνα. Ο 23χρονος Βούλγαρος διαθέτει ελληνικό διαβατήριο κι ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό, ειδικά από την στιγμή που αποχώρησε ο Παπαπέτρου. Οι ερυθρόλευκοι φαίνεται πως κοιτούν σοβαρά την περίπτωση του πρώην παίκτη του Άρη.

Ο Βεζένκοφ βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της Γκραν Κανάρια, η οποία του χρόνου θα αγωνιστεί στη Euroleague και αν ο Ολυμπιακός κινηθεί για την απόκτηση του δεν θα «παίζει» μόνος του. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως ο 23χρονος φόργουορντ βρίσκεται σε συζητήσεις εδώ κι αρκετές μέρες με την ισπανική ομάδα.

Ο Βεζένκοφ την περσινή χρονιά αγωνίστηκε λιγότερο σε σχέση με τη σεζόν 2016-17 και είχε κατά μέσο όρο 3,5 πόντους στη Euroleague και 6,5 στη Liga Endesa με την Μπαρτσελόνα, όμως αναμφίβολα είναι μια καλή λύση προκειμένου ο Ολυμπιακός να τονώσει το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ του.