Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 10-6 της Σαντ Αντρέου στον επαναληπτικό προημιτελικό και επέστρεψε στο final four της Ευρωλίγκας πόλο γυναικών.

Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη μετά τη νίκη της μς 16-7 στο πρώτο ματς στην Ισπανία ήθελε απλά να κάνει μια διαχείριση προκειμένου να φτάσει στην πρόκριση. Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην τελική φάσης της Ευρωλίγκας πόλο γυναικών μετά το 2017 όταν και είχε ηττηθεί από την Κίρισι στον τελικό της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος και προηγήθηκε με 2-0 και 3-1 με Τσουκαλά και Έγκενς. Η Κρέσπι μείωσε σε 3-2 στην παίκτρια παραπάνω με την Πλευρίτου να διαμορφώνει το 4-2 του πρώτου οκταλέπτου.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου οκταλέπτου η Σαντ Αντρέου μείωσε σε 4-3 με την Γιάσκοβιτς. Οι «ερυθρόλευκες» απάντησαν αμέσως και με γκολ των Πλευρίτου και Μπάνκλινγκ έφτασαν στο 6-3 που ήταν και το σκορ της δεύτερης περιόδου.

Ο Ολυμπιακός έφτασε τη διαφορά στα τέσσερα τέρματα (7-3) με την Ελευθαριάδου και ουσιαστικά καθάρισε την υπόθεση πρόκριση. Η ομάδα του Πειραιά προς το φινάλε του αγώνα έφτασε στο 9-4 με την Αβραμίδου. H Γιάσκοβιτς ένα λεπτο πριν το τέλος διαμόρφωσε το τελικό 10-6 που έδωσε την πρόκριση στον Ολυμπιακό και μάλιστα με δύο νίκες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΣΑΝΤ ΑΝΤΡΕΟΥ 10-6

Οκτάλεπτα: 4-2, 2-1, 2-1, 2-2

ΟλυμπιακόςΣταματοπούλου, Πλευρίτου Ε. 1, Έγκενς 2, Ελευθεριάδου 2, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 1, Πλευρίτου Μ., Γκόφερς, Μπάκλινγκ, Πλευρίτου Β., Τσουκαλά, Μυριοκεφαλιτάκη, Δουρέκα

Σαντ Αντρέου: Σάντσεζ Γκονζάλεθ, Πένια Καράσκο, Γκουάλ Ροβιρόσα, Λούκε Καγιέχο, Μορέλ Εσπιναγκόζα 1, Αρίνο Ρουίθ, Γιάκοβιτς 2, Σκλίκινγκ 1, Παλάσιο Λίντε, Κένινγκ 1, Κρέσπι Μπαρίγα 1, Σάντζεθ Πέρεθ, Νιέτο Γιάσνι