Ο Γιάννης Βρούτσης, μίλησε στο πλαίσιο της σημερινής συζήτησης στη Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ενόψει της συνάντησης με τους ιδιοκτήτες των ΚΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός.

Τελεσίγραφο έδωσε στις ΚΑΕ Ολυμπιακός και ΚΑΕ Παναθηναϊκό ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σήμερα (4/6) στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Όσα είπε ο Γιάννης Βρούτσης

«Η τοξικότητα που αναδείχθηκε στον δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητη. Η Πολιτεία όφειλε να πάρει μέτρα. Και το έκανε.

Πλήρης διασυρμός – Γονάτισαν μπροστά στους Αγγελόπουλους!
Πλήρης διασυρμός – Γονάτισαν μπροστά στους Αγγελόπουλους!

Ακούω σχόλια περί επικοινωνιακού χειρισμού. Ας είμαστε σοβαροί. Δεν πρόκειται για επικοινωνιακή πολιτική. Πρόκειται για παρέμβαση ουσίας. Ήταν ποτέ δυνατόν να επιτρέψουμε να διεξαχθεί νέος τελικός μέσα σε αυτό το κλίμα, χωρίς καμία πρωτοβουλία;

Η Κυβέρνηση κινήθηκε με ταχύτητα. Με αντανακλαστικά. Για να προλάβει τη σημερινή κρίσιμη ημέρα. Δεν έπρεπε δηλαδή να καλέσουμε τους ιδιοκτήτες και να ζητήσουμε δεσμεύσεις για την ομαλή συνέχεια του πρωταθλήματος;

Δεν θα επιτρέψουμε την απαξίωση του ελληνικού πρωταθλήματος. Ήδη, ομάδες μας, όπως η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ και άλλες διαπρέπουν στην Ευρώπη. Έρχεται και η Εθνική τον Σεπτέμβριο στο Ευρωμπάσκετ. Δεν θα επιτρέψουμε η εικόνα του ελληνικού μπάσκετ να αμαυρώνεται.

Γι’ αυτό και σήμερα, μετά τις 15:00, οι δύο ιδιοκτήτες έχουν κληθεί αυτοπροσώπως στο γραφείο μου. Όχι εκπρόσωποι, όχι τρίτοι. Οι ίδιοι. Για να ξεκαθαριστεί με απόλυτη σαφήνεια: ή δεσμεύονται ότι το δηλητήριο τελειώνει εδώ, ή δεν συνεχίζεται το πρωτάθλημα.
Ζητάμε σαφείς, δημόσιες δηλώσεις – διακριτά, από τον καθένα. Δηλώσεις, που θα εγγυώνται ότι οι τελικοί θα ολοκληρωθούν με στοιχειώδη σοβαρότητα.

Αν δεν έρθουν, δεν έχει αγώνα. Δεν θα διακινδυνεύσουμε νέες εμπρηστικές δηλώσεις, νέες εντάσεις, νέα επεισόδια.
Η μόνη επιλογή είναι να έρθουν, να μιλήσουν ξεκάθαρα, να αναλάβουν την ευθύνη. Αν έρθουν ταυτόχρονα ή με
λίγα λεπτά διαφορά, δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει να υπάρξει δέσμευση. Ξεκάθαρη, ρητή και δημόσια.

Περιμένω λοιπόν σήμερα, από τις 3 το μεσημέρι, στο γραφείο μου τους ιδιοκτήτες των δύο ΚΑΕ –τον κ. Γιαννακόπουλο και τα αδέλφια Αγγελόπουλου– για το καλό του αθλητισμού, για το καλό του ελληνικού μπάσκετ, που τόσο περήφανους μάς έχει κάνει.
Ευελπιστώ ότι θα συναισθανθούν την ευθύνη που φέρουν απέναντι στον κόσμο τους και στο σύνολο των Ελλήνων φιλάθλων, και θα ανταποκριθούν. Είναι η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

Ο σκοπός είναι ένας: να προστατευτεί το άθλημα, η αξιοπιστία του πρωταθλήματος και η εικόνα της χώρας.

Και αυτόν τον σκοπό, η Πολιτεία δεν θα τον θυσιάσει για κανέναν.

Όσοι μιλούν για υπαναχώρηση είναι ευπρόσδεκτο!

Ας λάβουν υπόψη όμως πως αξίζει κάθε ενέργεια μπροστά στο καλό του ελληνικού αθλητισμού».

Thrylos24.gr

To thrylos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Ολυμπιακού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του «ερυθρόλευκου» οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Thrylos24.gr, Το Νο.1 «ερυθρόλευκο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24