Κάτι που όλη η ανθρωπότητα περίμενε εδώ και αρκετό καιρό με ανυπομονησία, έδωσε τη λύση η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, μέσα σε ένα απόγευμα! Διαβάστε λεπτομέρειες στο άρθρο γνώμης του Μιχάλη Μαχαίρα, με τον Βασιλακόπουλο και τις αποφάσεις του ως σαν νέος «Σωτήρης Τσιόδρας» του εγχώριου μπάσκετ!

Όλος ο πλανήτης έχει πληγεί από την πανδημία με τον κορονοϊό. Χιλιάδες νεκροί ανά τον κόσμο, με την Ελλάδα να μην μένει ανεπηρέαστη από την όλη κατάσταση.

Φυσικά, μέσα σε όλα έχει επηρεαστεί σε τεράστιο βαθμό και ο αθλητισμός. Αρκετές διοργανώσεις διακόπηκαν αιφνίδια, ενώ άλλες, συνεχίστηκαν υπό ειδικές συνθήκες και υπό προϋποθέσεις μετά την καραντίνα και την όποια προετοιμασία πραγματοποιήθηκε!

Όμως, μέσα σε ένα απόγευμα, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έδωσε τη λύση. Όσοι αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, γνωστή και ως Basket League και είναι ξένοι, ΔΕΝ μπορούν να κολλήσουν (σε περίπτωση που είναι υγιείς) τους Έλληνες που αγωνίζονται στο εν λόγω πρωτάθλημα. ΟΜΩΣ σε περίπτωση που μιλάμε για την αμέσως επόμενη κατηγορία, που ΌΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ αγωνίζεται και η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, οι ξένοι αυτομάτως γίνονται ασυμπτωματικοί (στην καλύτερη περίπτωση) και αμέσως υπάρχει ο φόβος να κολλήσουν οι Έλληνες που αγωνίζονται εκεί.

Γι’ αυτό και η (καλή, ας γελάσουμε…) ΕΟΚ πρότεινε με σχετική απόφαση να «κοπούν» οι ξένοι από το δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας! Βέβαια, στο πρωτάθλημα της Α1 οι ξένοι θα αγωνίζονται κανονικά, αφού εκεί, το εμβόλιο έχει βρεθεί!

Φυσικά, το αστείο στην όλη υπόθεση, και συνάμα ΤΡΑΓΙΚΟ, είναι πως η αιτιολογία της απόφασης αυτής είναι η πανδημία. Αλλά στο πρωτάθλημα της Α1, μπορεί η κάθε ομάδα να φέρνει τους ξένους που έχει το δικαίωμα. Είναι σαν να βάζουμε σε καραντίνα την περιοχή των Καμινίων ΜΟΝΟ, ενώ ο υπόλοιπος Πειραιάς θα κυκλοφορεί έξω κανονικά. Μιλάμε για αστεία πράγματα, που κι όμως γίνονται πράξη σε αυτήν την χώρα που λέγεται Ελλάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» θα κινηθούν δια της νομικής οδού, όπως και επιβάλλεται, για να βρουν το δίκιο τους. Κατά της ΕΟΚ, κατά όσων έχουν… χιούμορ τέτοιου είδους και κατά όσων συμφώνησαν με αυτό το έκτρωμα που ονομάζουν κάποιοι απόφαση!

loading...
Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24