Ο Ολυμπιακός ήταν πιο ψύχραιμος την κρίσιμη ώρα, βρήκε τις λύσεις απέναντι στην άμυνα της Βουλιαγμένης και πήρε με 12-9 το ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής για την β φάση της Α1 στο πόλο Ανδρών.

Έπειτα από ένα πολύ «σκληρό» παιχνίδι ο Ολυμπιακός κατάφερε να φύγει με την νίκη από το κολυμβητήριο του Λαιμού, επικρατώντας με 9-12 απέναντι στη Βουλιαγμένη για την 1η αγωνιστική της β φάσης της Α1 πόλο Ανδρών.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε γρήγορα με 2-0, αλλά οι «μπέμπηδες» απάντησαν σε 2-2, με τον Δερβίση να δίνεοι νέο προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» με 3-2.

Η Βουλιαγμένη μπήκε εντυπωσιακά στο 2ο οκτάλεπτο, με γκολ από τους Τρούλο (πέναλτι), Κουρουβάνη και Πάπαριτς προηγήθηκε 5-3 (5:08). Ο Ολυμπιακός είχε τη δική του απάντηση και με γκολ των Γενηδουνιά και Φιλίποβιτς στον παίκτη παραπάνω, ισοφάρισε σε 5-5, σκορ με το οποίο έληξε το πρώτο ημίχρονο στο κολυμβητήριο του Λαιμού.

Η μαγική λόμπα από τον Φίλιπ Φιλίποβιτς, στον παίκτη παραπάνω, έκανε το 6-5 για τον Ολυμπιακό (5:20), με τον Καλογερόπουλο να νικά τον Ζερδεβά για το 6-6 (4:55), επίσης στον παίκτη παραπάνω.

Ο Φιλίποβιτς με εκτέλεση πέναλτι έδωσε εκ νέου το προβάδισμα για τον Ολυμπιακό με 7-6, με τον Σκουμπάκη να φέρνει το ματς στα ίσα 7-7(4.05).

Τα δύο κολλητά γκολ από τον Ντίνο Γενηδουνιά έδωσαν αέρα δύο γκολ στον Ολυμπιακό με 9-7 (1:40), με τις αποβολές με τη λήξη του οκτάλετπου.

Στην συνέχεια οι παίκτες του Ολυμπιακού συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο, με τον Γεννηδουνιά να δίνει άερα τριών τερμάτων στους ερυθρόλευκους 10-7.

Η Βουλιαγμένη προσπάθησε, ωστόσο δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα, με τον Φουντούλη στην κόντρα να διαμορφώνει το τελικό 12-9.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-2, 2-4, 2-3

Βουλιαγμένη (Κόλιανιν): Καλογερόπουλος 2, Σκουμπάκης 2, Τρούλος 1, Κουρούβανης 1, Πάπαριτς 1, Καπότσης 1, Μυλωνάκης 1

Ολυμπιακός (Βλάχος): Δερβίσης 1, Γενηδουνιάς 5, Φιλίποβιτς 4, Φουντούλης