Εκτός έδρας αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να γνωρίζουν την ήττα από τη Βιλερμπάν με 77-75.

Επιστροφή στις εκτός έδρας υποχρεώσεις για τον Ολυμπιακό, αλλά δυστυχώς η ομάδα δεν κατάφερε να επιστρέψει και στα θετικά αποτελέσματα μακριά από το «ΣΕΦ». Μετά από τις νίκες επί Βίρτους Μπολόνια και Φενέρμπαχτσε, οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την ήττα με 77-75. Το παιχνίδι το «αποτελείωσε» η Βιλερμπάν με τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης του Νουά, με τον Ολυμπιακό να μην βγάζει αντίδραση στα 3 δευτερόλεπτα που του έμειναν.

Το 27-14 του τέταρτου δεκαλέπτου, είναι ουσιαστικά αυτό που έκρινε το παιχνίδι και δεν μπόρεσε να δώσει στον Ολυμπιακό μία σημαντική νίκη. Καλύτερος παίκτης για τον Ολυμπιακό ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ, με τον Βούλγαρο φόργουρντ να έχει 16 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Εκρηκτικός στο πρώτο δεκάλεπτο

Ένα εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο από τον Ολυμπιακό στη Γαλλία με το σκορ να είναι αρκετά υψηλό (19-28). Η επιθετική γραμμή του Θρύλου είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική, με την ομάδα να ξεκινάει για ένα ακόμη παιχνίδι μία περίοδο με σχεδόν τριάντα πόντους. Με 5/6 δίποντα και 5/8 τρίποντα, είναι λογικό οι «ερυθρόλευκοι» να έχουν πάρει τα πάνω τους στη Λιόν. Ο Σάσα Βεζένκοφ, όπως πάντα, κάνει τη διαφορά με 9 πόντους, 1 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ δεν… είναι μόνος του σε αυτή την προσπάθεια.

Ο Αϊζάια Κάνααν έχει 8 πόντους, ο Μουσταφά Φαλ 4 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ, ενώ ο Κώστας Σλούκας 4 πόντους και 4 ασίστ. Ένα πρώτο δεκάλεπτο που σίγουρα αφήνει χαμογελαστό τον Γιώργο Μπαρτζώκα, όπου βλέπει την ομάδα του να είναι αλλαγμένη προς το καλύτερο το τελευταίο διάστημα. Για τους γηπεδούχους ο Αμίνε Νούα είναι πρώτος σκόρερ με 6 πόντους.

Τους κάνει… ότι θέλει

Πολύ μεγάλη διαφορά στη λήξη του ημιχρόνου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Βιλερμπάν. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγούνται με 47-31, με το επιμέρους σκορ στο δεύτερο δεκάλεπτο να είναι 19-13. Μπορεί επιθετικά το παιχνίδι να βγαίνει στους νταμπλούχους Ελλάδας, όμως και η αμυντική λειτουργία είναι εξαιρετική. Ουσιαστικά ένας συνδυασμός αγωνιστικών στοιχείων, είναι αυτός που φέρνει τον Ολυμπιακό σε θέση νικητή.

Με τέτοιο πρόσωπο, φαίνεται πως η ομάδα θα επιστρέψει στα ευρωπαϊκά διπλά και θα πανηγυρίσει την τρίτη της σερί νίκη στη διοργάνωση. Πρώτος σκόρερ παραμένει ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος δεν άλλαξε κάτι στα στατιστικά του, μιας και πήρε πολύτιμες ανάσες. Ο Κώστας Σλούκας που κάνει τρομερό ματς, είχε 8 πόντους, 1 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ ο Τζόελ Μπολομπόι είχε 6 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Μείωσαν οι γηπεδούχοι, μένει ψηλά η διαφορά

Στο τέλος της τρίτης περιόδου, ο Ολυμπιακός προηγούταν με 61-50. Μία διαφορά που πήγε στους 11 πόντους, καθώς η Βιλερμπάν βγήκε νικήτρια στην τρίτη περίοδο με σκορ 19-14. Μπορεί να μην ήταν το καλύτερο δεκάλεπτο, όμως η ομάδα φρόντισε να μην αφήσει τους Γάλλους να πάνε τη διαφορά σε μονοψήφια διαφορά πόντων. Και σίγουρα ο Γιώργος Μπαρτζώκας, θα έχει να κάνει παρατηρήσεις στους παίκτες τους, που θα τους βοηθήσουν να διαχειριστούν το υπέρ τους προβάδισμα.

Με 14 πόντους στην κορυφή των σκόρερ, είναι ο Αϊζάια Κάνααν και ο Σάσα Βεζένκοφ. Για τον Σάσα δεν είναι έκπληξη η πολύ καλή εμφάνιση, όμως κάτι που σίγουρα πρέπει να κρατήσουμε, είναι η πολύ καλή παρουσία του Κάνααν, ο οποίος δείχνει ανεβασμένος.

Αυτό το τέταρτο δεκάλεπτο…

Με επιμέρους σκορ 27-14, ο Ολυμπιακός έμεινε πίσω στο σκορ στο τέταρτο δεκάλεπτο και γνώρισε την ήττα με 77-75, σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε κυριολεκτικά δικό του, όπως πήγαινε το ματς. Κρίμα γιατί το πρόσωπο της ομάδας ήταν εξαιρετικό στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά.