Βγήκε η απόφαση από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ η πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα εναντίον του επίτιμου προέδρου του Ολυμπιακού Σάββα Θεοδωρίδη

Βγήκε η απόφαση από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ η πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα εναντίων του επίτιμου προέδρου του Ολυμπιακού Σάββα Θεοδωρίδη, για τις δηλώσεις που είχε μετά τον αγώνα με την Ξάνθη.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός και η πλευρά του Σάββα Θεοδωρίδη πήρε προθεσμία μέχρι την Τρίτη για να καταθέσει. Ο νομικός Ιωάννης Χατζησαβάογλου ζήτησε την απαλλαγή της ΠΑΕ επειδή: «Ο κύριος Σάββας Θεοδωρίδης δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο πειθαρχικής δίωξης. Δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε καμία σύνδεση της ΠΑΕ με τον κ. Θεοδωρίδη. Είναι ένας άνθρωπος που δίνει συνεντεύξεις, δεν νοείται η επιτροπή σας αλλά και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας να μην το γνωρίζει αυτό. Ο κ. Θεοδωρίδης είναι παλιά καραβάνα, γνωρίζει τα πάντα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν μιλάει σαν Ολυμπιακός αλλά σαν Σάββας Θεοδωρίδης. Έχει ποτέ η επιτροπή σας κινήσει τέτοια διαδικασία εναντίων παλαιμάχου φιλάθλου ή επίτιμου προέδρου άλλης ομάδας; Ποτέ. Είναι τυχαίο αυτό;».

Ο κ. Σάββας Θεοδωρίδης εκπροσωπήθηκε από τη νομικό Ελένη Τσάκαλη Πιο συγκεκριμένα η Ελένη Τσάκαλη ανέφερε: «Από το άρθρο 2 και το άρθρο 20Α του πειθαρχικού κώδικα δεν προβλέπεται καμία πειθαρχική διαδικασία εναντίων του κ. Σάββα Θεοδωρίδη και ότι η αντίδρασή του ήταν άμεση υποβάλλοντας μήνυση εναντίων του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα». Ενώ πρόσθεσε: «και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας ένα χρόνο τώρα έχει αναγνωρίσει ότι ο κ. Σάββας Θεοδωρίδης δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο πειθαρχικής δίωξης. Όταν ο πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής παρατήρησε ότι αυτό μπορεί να οφείλεται σε παράβλεψη ο Χατζησαβάογλου επεσήμανε ότι δεν μπορούμε να πούμε τέτοιο πράγμα για τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα καθώς οφείλει να τα παρατηρεί όλα. Ο κ. Θεοδωρίδης κάνει της δηλώσεις ως φυσικό πρόσωπο. Με την πειθαρχική δίωξη περιορίζεται η ελευθερία της έκφρασής σας. Είναι απαράδεκτο η επιτροπή σας να τον ελέγξει. Ζητάμε την ακύρωση διαδικασίας».