Ο Σάσα Βενζέκοφ δείχνει να στηρίζει και να πιστεύει τον Μάικ Τζέιμς, πιστεύοντας ότι αξίζει σε αυτόν φέτος να στεφθεί MVP της Euroleague.

Ο MVP της EuroLeague 2023, Σάσα Βεζένκοφ, δίνει την ψήφο του στον σούπερ σταρ της Μονακό, Μάικ Τζέιμς , ως αυτόν που κέρδισε το βραβείο αυτή τη σεζόν. Ο Βεζένκοφ αναδείχθηκε πέρυσι MVP ως παίκτης του Ολυμπιακού Πειραιώς πριν μετακομίσει στο ΝΒΑ με τους Σακραμέντο Κινγκς .

«Όπως βλέπω τα πράγματα, νομίζω ότι είναι η ώρα του Μάικ Τζέιμς να κερδίσει τον MVP», είπε ο Βεζένκοφ στον Μιχάλη Στεφάνου του Eurohoops . «Έγινε επίσης ο ηγέτης σκόρερ όλων των εποχών της EuroLeague. Υπάρχει επίσης ο Facu Campazzo προφανώς, αλλά δεν έχει ξεχωρίσει πραγματικά στα πρόσφατα παιχνίδια», ανέφερε ο Σάσα.

Ο Τζέιμς είναι μέχρι στιγμής ο πρώτος σκόρερ της EuroLeague με 19,0 πόντους. Έχει επίσης 5,0 ασίστ και 4,4 ριμπάουντ, ενώ η Μονακό ισοβαθμεί με Παναθηναϊκό Αθηνών και Μπαρτσελόνα για το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στη βαθμολογία.

Πέρυσι και κατά τη διάρκεια της τελευταίας φάσης της κανονικής περιόδου της EuroLeague, ο τότε MVP Νίκολα Μίροτιτς είπε ότι ο Βεζένκοφ είναι αυτός που πρέπει να πάρει το στέμμα . Λίγους μήνες μετά την υποστήριξή του, ο Βούλγαρος φόργουορντ ανακηρύχθηκε επίσημα MVP κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Final Four στο Κάουνας.

Μένει να δούμε αν η πρόβλεψη του Βεζένκοφ θα γίνει πραγματικότητα και για τη φετινή σεζόν. Αν και υπάρχουν άλλοι παίκτες στο τραπέζι ακόμα.

«Εάν η Βίρτους Μπολόνια ήταν ψηλότερα στη βαθμολογία, ο Τόκο Σενγκέλια θα μπορούσε επίσης να μπει στη συζήτηση», πρόσθεσε ο Βεζένκοφ. «Δεν ξέρω ακριβώς τους αριθμούς του Mathias Lessort, αλλά έχει μια σεζόν τόσο καλή όσο η προηγούμενη, αν όχι καλύτερη».