Μεγάλος πρωταγωνιστής των «μπλαουγκράνα» ήταν ο Λιονέλ Μέσι, με τον Αργεντινό να πετυχαίνει δύο τέρματα.

Με το… ενάμιση πόδι στον τελικό του Champions League βρίσκεται η Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν εξαιρετική στον πρώτο ημιτελικό κόντρα στη Λίβερπουλ στο «Καμπ Νόου», επικράτησε με 3-0 και θα πάει με άλλο… αέρα στη ρεβάνς της Αγγλίας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των «μπλαουγκράνα» ήταν ο Λιονέλ Μέσι, με τον Αργεντινό να πετυχαίνει δύο τέρματα.

Μόλις στο 26’ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Ζόρντι Άλμπα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, με τον Λουίς Σουάρες να πετάγεται μπροστά από την άμυνα των «κόκκινων» και με προβολή να κάνει το 1-0, το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η Λίβερπουλ πίεσε. Όμως οι Άγγλοι δεν ήταν καλοί στην τελική προσπάθεια, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η Μπαρτσελόνα που χτύπησε στην κόντρα.

Στο 75’ σε μια εξαιρετική αντεπίθεση ο Σουάρες βρέθηκε στην περιοχή έκανε το σουτ στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι, με τον Μέσι να παίρνει το… ριμπάουντ και να κάνει το 2-0.

Όμως ο Αργεντινός σούπερ σταρ κράτησε το καλύτερο για το τέλος. Στο 82’ με τρομερή απευθείας εκτέλεση φάουλ, έκανε το 3-0 το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σ. Ρομπέρτο (90’ Αλενιά), Πικέ, Λενγκλέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Βιδάλ, Κουτίνιο (60’ Σεμέδο), Λ. Σουάρες (90’ Ο. Ντεμπελέ), Μέσι

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Γκόμες, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ (85’ Οριγκί), Βαϊνάλντουμ (78’ Φιρμίνο), Φαμπίνιο, Κεϊτά (24’ Χέντερσον), Σαλάχ, Μανέ