Την ΑΕΚ υποδέχτηκε ο Ολυμπιακός στο κλειστό του Ρέντη για τον πρώτο αγώνα των πλέι οφ της Volleyleague Aνδρών, με τους ερυθρόλευκους να παίρνουν τη νίκη με 3-0 σετ και να κάνουν το 1-0 στην σειρά. Αναλυτικό ρεπορτάζ από τον Κωνσταντίνο Τούμπανο.

Την ΑΕΚ υποδέχτηκε ο Ολυμπιακός στο κλειστό του Ρέντη για τον πρώτο αγώνα των πλέι οφ της Volleyleague ανδρών, με τους ερυθρόλευκους να παίρνουν τη νίκη με 3-0 σετ και να κάνουν το 1-0 στην σειρά.

Ρεπορτάζ του Κωνσταντίνου Τούμπανου…

Εξαιρετικά ξεκίνησε το πρώτο σετ για τους ερυθρόλευκους, αφού η ομάδα του Φερνάντο Μπενίτεθ Μουνιόθ προηγήθηκε με 6-1 μετά από καρφί του Τέοντορ Αλεξίεφ. Ο Ολυμπιακός αύξησε το προβάδισμα σε 9-2 στη συνέχεια του σετ, με την ΑΕΚ να αντιδρά και να μειώνει στους 3 πόντους και συγκεκριμένα σε 9-6. Οι Πειραιώτες με δύο συνεχόμενους πόντους από τους Γιώργο Πετρέα και Εμίρ Τερβαπόρτι έκαναν το 11-6. Έπειτα, οι κιτρινόμαυροι μείωσαν σε 12-10, με τον Ολυμπιακό όμως να ξεφεύγει με μια μικρή διαφορά στο σκορ και να φτάνει στο 15-11 με μπλοκ του Πετρέα. Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό μέχρι το 21-18, όπου μέχρι εκείνη την ώρα ο Ολυμπιακός ήλεγχε το σετ. Η ΑΕΚ κατάφερε να μειώσει στον πόντο και συγκεκριμένα σε 22-21, με τους Πειραιώτες να κατακτούν το πρώτο σετ με 25-22 και να κάνουν το 1-0.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να μην έχει καλή απόδοση, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να κάνει το 4-6. Οι ερυθρόλευκοι κάνοντας αρκετά λάθη έδωσαν την ευκαιρία στους κιτρινόμαυρους να ξεφύγουν στο σκορ. Πιο συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ με 5-10, μη μπορώντας να αντιδράσει άμεσα. Η ένωση προηγήθηκε ακόμα και με 9-14, αλλά οι ερυθρόλευκοι ανάκτησαν ψυχολογία και πλησίασαν σε 13-15. Οι Πειραιώτες για αρκετή ώρα προσπάθησαν να πάρουν τα ηνία του σετ, με την ΑΕΚ να αποκτά κάποιες καλές διαφορές τριών και τεσσάρων πόντων (14-18, 16-19). Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει σε 20-20 μετά από καρφί του Ραουβέρντινκ αλλά και να περάσει μπροστά με 22-21, έπειτα από άσσο του Χριστοφιδέλη. Έκτοτε, οι παίκτες του Μουνιόθ είχαν διαφορά ενός πόντου για αρκετή ώρα, έως ότου κατάφεραν να κατακτήσουν και το δεύτερο σετ με 29-27, κάνοντας έτσι το 2-0 στην αναμέτρηση.

Το τρίτο σετ άρχισε σχετικά καλά για τον Ολυμπιακό που έκανε το 5-3 με πέρασμα του Τέοντορ Αλεξίεφ, με τη συνέχεια όμως να μην είναι η ίδια για τους ερυθρόλευκους, αφού η ΑΕΚ προηγήθηκε με 6-9 μετά από καρφί του Τζουμάκα. Οι Πειραιώτες μείωσαν σε 10-11 με επίθεση του Γκάβιν Σμιτ, παίρνοντας αργότερα και το προβάδισμα με 14-13 μετά από καρφί του Τέοντορ Αλεξίεφ. Από εκεί και έπειτα οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο μέχρι και το 20-20. Στη συνέχεια, οι κιτρινόμαυροι πήραν το προβάδισμα με 21-23 σε ένα αρκετά κρίσιμο σημείο, αναγκάζοντας έτσι τον Φερνάντο Μπενίτεθ Μουνιόθ να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 23-23, αλλά και να περάσουν μπροστά με 24-23. Με τον Ολυμπιακό, εντέλει να κατακτά και το τρίτο σετ με 25-23, παίρνοντας έτσι τη νίκη με 3-0

Περισσότερα σε λίγο…