Ο Λάσι Τουόβι εξέφρασε την υπερηφάνεια του για τη Φινλανδία, τονίζοντας πως η ομάδα πρέπει να παραμείνει ταπεινή ενόψει συνέχειας.

Η Φινλανδία έγραψε ιστορία αποκλείοντας τη Σερβία στη φάση των «16» του EuroBasket 2025 και πανηγύρισε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Παρά τον θρίαμβο, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Λάσι Τουόβι, προτίμησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους στη συνέντευξη Τύπου.

«Είμαστε περήφανοι για το σήμερα, αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε ήδη το αύριο», δήλωσε ο Φινλανδός προπονητής, δείχνοντας ξεκάθαρα τη φιλοσοφία του. Ο Τουόβι στάθηκε στο πάθος και τη συγκέντρωση που έδειξαν οι παίκτες του απέναντι σε έναν από τους ισχυρότερους αντιπάλους της διοργάνωσης.

Ισπανία – Ελλάδα:  Έγραψε ιστορία ο Παπανικολάου!
Ισπανία – Ελλάδα: Έγραψε ιστορία ο Παπανικολάου!

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λάσι Τουόβι:

Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, απόλαυσαν το παιχνίδι, ήταν διασκεδαστικό να βλέπεις αυτόν τον αγώνα. Είναι δύσκολο να συγκρίνω ομάδες, είμαι περήφανος που αποκλείσαμε ένα από τα φαβορί για το τρόπαιο.

Είμαστε η καλύτερη ομάδα στο επιθετικό ριμπάουντ, το είπαμε και λίγα λεπτά πριν από το τζάμπολ. Έπρεπε να το πιστέψουμε κιόλας. Δείξαμε ενωμένοι, είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό.

Έχουμε νέους παίκτες, ο Χαφ κι ο Κόπονεν κάπου ξεκουράζονται, αυτό συμβαίνει στο μπάσκετ. Αυτά τα παιδιά έχουν παίξει πολλά μεγάλα παιχνίδια και έχουν εμπειρία. Ξέρουμε τι χρειαζόμαστε για να νικήσουμε σε μεγάλους αγώνες και το δείξαμε απόψε.

Ο Μούρινεν έχασε όλη την προετοιμασία. Έκανε μόνο πέντε προπονήσεις. Είναι 18 ετών, αλλά μπορείς να τον βάλεις στη μάχη. Παίζει, χαρίζει θέαμα, κάνει λάθη, αλλά είναι ανταγωνιστικός σε κάθε κατάσταση. Είναι ένας μελλοντικός αστέρας.

Κάποιες φορές πρέπει να έχεις παραισθήσεις στο μπάσκετ. Μας αρέσει να είμαστε το αουτσάιντερ. Είναι σημαντικό να βρίσκεσαι στη φάση των 16 ή στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν είναι βόλτα στο πάρκο. Πρέπει να κερδίσεις μεγάλες χώρες για να προχωρήσεις. Ποτέ δεν σου ‘ρχεται κάτι εύκολα.

Σε αυτό το επίπεδο όλα μπορούν να συμβούν. Παρακολουθώ όλες τις ομάδες τις τελευταίες ημέρες.

Έχουμε ξαναβρεθεί σε τέτοια κατάσταση. Στο Βερολίνο το 2022. Δεν παίρνεις πάντα εκδίκηση, έχεις όμως ευκαιρίες. Θα είμαστε συγκεντρωμένοι για το επόμενο παιχνίδι“.

Thrylos24.gr

To thrylos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Ολυμπιακού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του «ερυθρόλευκου» οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Thrylos24.gr, Το Νο.1 «ερυθρόλευκο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Ολυμπιακού.