Οι ακαδημίες του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. «άνοιξαν» την αγκαλιά τους και υποδέχτηκαν στο ΣΕΦ 70 παιδιά, μέσω του ευρωπαϊκού έργου «Together in Sport-Phase II».

Προσφυγόπουλα και παιδιά του ημεδαπού πληθυσμού εξασκήθηκαν παρέα στο ΣΕΦ σε πολλά αθλήματα, σε ιστιοπλοΐα, κωπηλασία, κανόε-καγιάκ, τένις, μπιτς βόλεϊ και χάντμπολ. Τα παιδιά γνώρισαν τον διεθνή χαντμπολίστα του Θρύλου, Στέφανο Μιχαηλίδη, καθώς και την υπεύθυνη και προπονήτρια του τμήματος μπιτς βόλεϊ, Πόλα Κίτσου, παίζοντας μαζί τους, μαθαίνοντας και… διάφορα «μυστικά» των αθλημάτων.

Στην αθλητική δράση στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, το «παρών» έδωσαν το μέλος της Διοίκησης του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., Δημοσθένης Λαζαρίδης και ο Διευθυντής των Ακαδημιών, Μανώλης Τσιρογιάννης.

Στο τέλος της αθλητικής δράσης, αναμνηστικά δώρα και μετάλλια δόθηκαν στους συμμετέχοντες από τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων της Γερμανίας, Michael Griesbeck, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο και την Πρόεδρο της ΜΕΤΑδρασης, Λώρα Παππά. Επίσης, στη δράση παρευρέθηκε και η Πρόεδρος του ΣΕΦ, Χριστίνα Τσιλιγκίρη.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ευχαρίστησε θερμά τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. για τη μοναδική εμπειρία που πρόσφεραν στους μικρούς φίλους του έργου, μέσω του αθλητικού camp που πραγματοποίησαν.

Το εν λόγω έργο προωθεί την κοινωνική συνοχή και την ειρηνική συνύπαρξη μέσω του αθλητισμού, υλοποιείται από την ΕΟΕ, τη ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση (Συντονιστής έργου) και τη Γερμανική Ολυμπιακή Αθλητική Συνομοσπονδία (DOSB), ενώ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ-AMIF) και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Μετανάστευσης και Προσφύγων της Γερμανίας (BAMF).

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24