Το μήνυμα της Χριστίνας Τσιλιγκίρη για την παραχώρηση του ΣΕΦ στον Ολυμπιακό (pic)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, έστειλε το δικό της μήνυμα για την παραχώρηση του γηπέδου στον Ολυμπιακό.
Η παραχώρηση του ΣΕΦ στον Ολυμπιακό για τα επόμενα 49 χρόνια πήρε σάρκα και οστά, με την πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, να στέλνει το δικό της μήνυμα για την παραπάνω εξέλιξη μέσα από ανάρτηση της στα social media.
Αναλυτικά το μήνυμα της:
«Με ευρεία συναίνεση ψηφίστηκε η διάταξη για το ΣΕΦ. Δε θα υπήρχε καλύτερος επίλογος για μια όμορφη ιστορία με ακόμα πιο ευτυχή έκβαση. Από σήμερα, παραχωρείται στην ΚΑΕ Ολυμπιακός η χρήση, διαχείριση και εκμετάλλευση της αρένας και των συνοδών χώρων του ΣΕΦ για 49 έτη, ενώ ο οργανισμός ΣΕΦ συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του.
Υπήρξα πάντοτε οπαδός της άποψης ότι τα αθλητικά τοπόσημα της χώρας έχουν μια ορατή, απτή ψυχική σύνδεση με τους αθλητικούς οργανισμούς που φιλοξενούν. Οι ομάδες είναι, άλλωστε, αυτές που κερδίζουν σε όλα – στη ζωή, στον αθλητισμό, στην πολιτική.
Και ως μία τέτοια ομάδα νιώθω ότι εργαστήκαμε τις τελευταίες εβδομάδες με την Διεύθυνση του Σταδίου, τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Ιωάννη Βρούτση και τη Διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός.
Το αποτέλεσμα; Με απόφαση του Πρωθυπουργού, Κυριακου Μητσοτάκη, ο Ολυμπιακός μας πλέον δεν φιλοξενείται, αλλά στεγάζεται στο ΣΕΦ, ο οργανισμός του Σταδίου ενισχύεται με ποσοστό 30% των καθαρών εμπορικών εσόδων, το εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς των εργαζομένων -όπως είχα προσωπικά δεσμευτεί- παραμένει αναλλοίωτο.
Λένε πως η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Αν αυτό ισχύει, τότε ναι μπορώ να πω ότι είναι η κορυφαία στιγμή που έχω ζήσει κατα την ενασχόληση μου με τα κοινά. Και πάντοτε θα θυμάμαι ολα αυτά τα βήματα που κάναμε μέχρι να γίνει πραγματικότητα, η παραχώρηση του ΣΕΦ.
Αλλά και ως μέλος για πολλά χρόνια της Ολυμπιακής και Πειραιώτικης οικογένειας, μπορώ να σας πω ότι η χαρά μου είναι διπλή.
Γιατί ο Πειραιάς μας σμίγει ξανά με «επίσημα δεσμά» με τον Ολυμπιακό του στο ΣΕΦ.
Ως Πρόεδρος του ιστορικού αυτού Σταδίου, όμως, δεν επαναπαύομαι. Γνωρίζω πως έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε. Από αύριο σηκώνουμε μανίκια και δουλεύουμε μαζί με την ΚΑΕ Ολυμπιακός για τη σύναψη της σύμβασης μεταξύ των δύο οργανισμών. Σε αγαστή συνεργασία με την ΚΑΕ, θα συνδράμουμε με κάθε μέσο στην υλοποίηση των έργων ανοικοδόμησης και εκσυγχρονισμού που θα μεταμορφώσουν το ΣΕΦ.
Παράλληλα, καταπιανόμαστε με τον επόμενο μεγάλο στόχο μας που ακούει στο όνομα «Κέντρο Υδάτινου Αθλητισμού και Πολιτισμού».
Στο ΣΕΦ οραματιζόμαστε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο κολυμβητικό κέντρο, εφάμιλλο των μεγάλων αθλητικών κέντρων του εξωτερικού…
.Και να δώσουμε στον αθλητικό κόσμο του Πειραιά ακόμη μία διέξοδο και επιλογή για το πως να αναπτυχθεί και να ανθίσει!
Τέλος, δε θα κουραστώ ποτέ να λέω πως το ΣΕΦ αλλάζει! Καθημερινά, πολυδιάστατα, ορμητικά. Σύντομα με τις εργασίες που ξεκινούν, θα πρέπει να κρατήσουμε την παλιά εικόνα που έχουμε για το Στάδιο στη μνήμη μας και να ανοίξουμε χώρο στις καρδιές μας για το νέο, πλήρως προσβάσιμο και πολυλειτουργικό ΣΕΦ.
Συνεχίζουμε, λοιπόν»
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.