Μία λέξη χαραγμένη βαθιά σε όλων μας την τιμή και το ήθος, ένα #mexritelous που ξεπέρασε κάθε προσδοκία έφτασε όντως μέχρι το τέλος, ενώ ο δικός σας, ο αγαπημένος Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήρε επάξια βραβείο στη κολοτούμπα. Δημη(τράκη) δεν βρέχει σε φτύνουν. Με αυτά που κάνεις και με τις πράξεις μάλλον που δεν κάνεις. Εσύ είσαι ένας άξιος της μοίρας σου και όχι ο Ολυμπιακός. Τα υπόλοιπα σύντομα θα τα δεις. Γράφει ο Πάρης Τσιλιώτης...

Πριν μιλήσω για την ομάδα μας και για το τι μέλι γενέσθαι δεν θα μπορούσα να παραλείψω κάτι που είχε γίνει ακριβώς πριν 15 μέρες. Ας θυμηθούμε λίγο την τελευταία αγωνιστική όταν όλοι είπαν την εξής φράση. Μία φράση και τα συμπεράσματα δικά σας: «Βόμβα, δεν κατεβαίνει με την Κύμη, αποχωρεί από το πρωτάθλημα», γράφτηκε όταν με επίσημη ανακοίνωση του ο Παναθηναϊκός έκανε γνωστές τις προθέσεις του. Μία πρόθεση που αποδεικνύεται μέγα ψέμα και μία τεράστια κολοτούμπα, από ποιον άλλον; Μα φυσικά από το αγαπημένο παιδί του Φάρου.

Αυτό το σενάριο να υπενθυμίσουμε ότι είχε ξανά γίνει όταν έλεγε το περιβόητο Euroleague Mafia και έδινε απειλές κατά πάντων ότι θα συνεχίσει στην FIBA. Ακόμα μάλιστα η FIBA τους περιμένει. Θα, θα, θα, θα όλο λένε. Από λόγια έχουν πλούσια ιστορία, από πράξεις; Καμία φυσικά. Είναι ο ορισμός της «κολοτούμπας». Μία ομάδα που εθίζεται στο ψέμα χωρίς ήθος αλήθειας δεν μπορεί να προσφέρει και τίποτα στον κόσμο που βλέπει αυτό το ρημαδοάθλημα που λέγεται μπάσκετ. Τι να προσφέρει δηλαδή; Θέαμα με τις δηλώσεις της; Είναι το μόνο που μπορεί. Πράξεις μηδαμινές, ήθος κανένα, πρόεδρος προκλητικός, οπαδοί πρόβατα και ένα σωματείο που έχει ξεχάσει ότι έχει ρίξει όλα του του τα αθλήματα Α2, όχι από προβλήματα λόγο ότι αδικούνταν αλλά επειδή η «φάπα» από τον Ολυμπιακό είχε πέσει σύννεφο. Μάλιστα στο πόλο χρειάστηκαν και μπρατσάκια για να μην πνιγούν.

Άλλωστε όπως είδαμε με αυτή την δήθεν απειλή του κατάφερε πολλά. Τι εννοούμε; Να έχει σήκω – σήκω και κάτσε – κάτσε όλες τις ομάδες της Α1, ενώ πριν 15 μέρες ακριβώς οι μισές και παραπάνω ήταν υπέρ του Ολυμπιακού σε όλα. Το κατάφερε με ένα απλό «Δεν ξανακατεβαίνουμε! Φεύγουμε από το πρωτάθλημα…». Τόσο απλά. Κάτσε τώρα εσύ να παίξεις σε αυτό που λέγεται ελληνικό μπάσκετ. Δεν γίνεται. Μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός μπορεί να λέει άλλα την Δευτέρα και άλλα την Τρίτη με τον απλούστατο λόγο ότι τα έχει όλα στρωμένα. Ομάδα φέτος αγωνιστικά έχει καλύτερη (σε αυτό βοηθήσαμε και εμείς βέβαια…), μία ΚΕΔ που μόλις βήξει ο Τράκης έχει ότι ζητήσει, έναν Βασιλακόπουλο σταντ μπάι για παν ενδεχόμενο και έναν ΕΣΑΚΕ που πίνει νερό στο όνομά τους.

Αλήθεια ω ρε παλικάρια. Λέτε εσείς εμάς κοτόπουλα και το διαφημίζεται κι όλας αλλά ξεχνάτε ότι έχετε κάνει εσείς: Ξεχνάτε την κατάμαυρη ιστορία σας σε κάθε άθλημα που παίζεται σε αυτή τη γη; Ξεχνάτε τις κολοτούμπες σε Euroleague πέρυσι, αλλά φέτος στην Α1; Μάλλον ο ορισμός «κοτόπουλα» αντικατοπτρίζει ποιος πραγματικά είναι ο Παναθηναϊκός.

Πάμε όμως στα δικά μας. Πριν λίγες ώρες η ΕΟΚ/ΚΕΔ έδωσε απάντηση ότι ο ορισμός των διαιτητών με τον Προμηθέα ήταν νομιμότατος. Αλήθεια; Δυστυχώς όμως για αυτούς η ΚΑΕ Ολυμπιακός φέτος είπε θα το πάει #mexritelous και δεν θα αφήσει κανέναν να παίξει άλλο με την ιστορία μας. Μίλησε λίγο αργότερα με αποδείξεις. Τι εννοούμε; Ότι έδωσε το επίσημο έγγραφο στον ορισμό διαιτητών όπου φυσικά υπάρχουν δύο υπογραφές και όχι τρεις όπως ψευδές ισχυρίζονται.

Βλέπετε στην αρχή γελούσαν και έκαναν πλακίτσα με την απόφαση των Αγγελόπουλων να το τραβήξουν μέχρι το σχοινί. Και που τώρα… κλαίνε γιατί οδηγήθηκε ο Ολυμπιακός στον υποβιβασμό, όπως υποστηρίζουν. Βλέπετε είναι και… δικαστές. Κάτι που όμως ακόμα δεν ε΄χει γίνει επίσημα γνωστό ούτε έχουν βγει δικαστικές αποφάσεις που να μας οδηγεί Α2.  Δεν το περίμεναν βλέπετε το #mexritelous.

Από εδώ και πέρα πάμε και λίγο στα πιο πρακτικά. Αν δικαιωθούν οι «ερυθρόλευκοι» στον ΑΣΕΑΔ το φετινό πρωτάθλημα θα πάει σε ένα μεγαλοπρεπέστατο φιάσκο. Χωρίς πρωταθλητή, χωρίς καν play-off. Κάτι τέτοιο φυσικά έχει πολλές πιθανότητες να γίνει αφού ότι έχουν πράξει φέτος στον ΕΣΑΚΕ είναι παράνομο.

Αν από την άλλη δεν δικαιωθούμε θα πάμε με τοπ κεφάλι ψηλά εκεί που θέλουμε και όχι εκεί που θέλουν οι άλλοι. Εκεί που ο Ολυμπιακός αποφάσισε να πάει. Αδριατική και Euroleague. Α2 φυσικά δεν θα έχουμε την πραγματική μας ομάδα, αλλά ομάδα με παιδιά που θέλουν να παίξουν μπάσκετ. Όχι μόνο εφηβικά, αλλά Έλληνες αθλητές που έχουν δίψα να αγωνιστούν έστω και εκεί. Η καλή ομάδα του Θρύλου θα αγωνίζεται αποκλειστικά και μόνο σε Euroleague και Αδριατική. Ότι ακούγεται περί λευκής πετσέτας είναι μία γελοιότητα και μισή. Είναι μία φράση που θα ήθελε να ισχύει ο Τράκης αλλά δυστυχώς για αυτόν δεν είναι αληθές.

Σε όλους όσους λένε για λευκή πετσέτα, αλήθεια πόσα χρόνια έχουν να πάνε final -4; Πόσα χρόνια έχουν να γευτούν ευρωπαϊκή κούπα; Πόσα χρόνια λένε «θα» σε όλους τους οπαδούς τους; Που είναι τα λόγια που λένε; Οι πράξεις που υποσχέθηκαν; Αφήστε το ρε παλικάρια. Είστε η προσωποποίηση της ντροπής. Το άθλημα πέθανε και το σκοτώσατε εσείς…

Συγχαρητήρια σε ΕΟΚ/ΚΕΔ και φυσικά τον Γιώργο Βασιλακόπουλο που με την αμέριστη συμβολή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου σκότωσαν το ελληνικό μπάσκετ…

Πλέον μπορείτε χωρίς βαθμό δυσκολίας να παίρνετε πιο εύκολα τα πρωταθλήματα χωρίς να πρέπει να ε΄χετε «χρυσά» συμβόλαια. Έχουμε και κρίση βλέπετε…

Γελάει ο κόσμος μαζί σας…

Υ.Γ: Ο Κόσμος δεν έχει μιλήσει. Περιμένει. Όταν όμως μιλήσει πολοί θα εξαφανιστούν από εκεί που βρίσκονται. Αυτό να το κρατήσετε…

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24