Ακόμα μία νίκη στο ΟΑΚΑ πέτυχε ο Ολυμπιακός του Γιάννη Σφαιρόπουλου, που πλέον έχει μετατρέψει σε… εξοχική κατοικία την έδρα του Παναθηναϊκού, στην θητεία του στον “ερυθρόλευκο” πάγκο.

Το 65-75 του πρώτου τελικού του πρωταθλήματος της Basket League και το σπάσιμο του πλεονεκτήματος της έδρας του Παναθηναϊκού, επιβεβαίωσε το γεγονός πως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος νιώθει το ΟΑΚΑ… σαν το σπίτι του, καθώς σε 12 επισκέψεις στην έδρα του Παναθηναϊκού, ο Έλληνας τεχνικός μετρά 7 νίκες και 5 ήττες με τον Ολυμπιακό!

Συγκεκριμένα, στο πρωτάθλημα της Basket League, οι «ερυθρόλευκοι», υπό την τεχνική ηγεσία του Σφαιρόπουλου, μετράνε 5 νίκες και ισάριθμες ήττες σε 10 παιχνίδια, με τους Πειραιώτες να είναι αήττητοι (!) στην έδρα του Παναθηναϊκού στην Euroleague, έχοντας δύο νίκες σε ισάριθμες επισκέψεις.

Αντίθετα, το ΟΑΚΑ ήταν… τόπος μαρτυρίου την «προ Σφαιρόπουλου» εποχή, καθώς σε 40 αναμετρήσεις, από την σεζόν 1995-96 μέχρι το ξεκίνημα της σεζόν 2014-15, ο Ολυμπιακός μετρούσε 7 νίκες και 48 ήττες ως φιλοξενούμενος, σε σύνολο 55 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις  (6-43 στο πρωτάθλημα, 0 -3 στο κύπελλο και 1-2 στην Euroleague!